Rasta-Pasta
Har du ikke noe i kjøleskapet? Joda – let og du finner. Litt oliven, ansjos, en boks tunfisk, kapers, hvitløk – og du er i mål!
Ingredienser til 4:
Ca 4-500 g Fettuccine
Olivenolje
2-3 hvitløkfedd, hakket
1 chili/peperoncino, knuses eller finhakkes
Et par ansjosfileter
10-12 sorte oliven. Ta ut stener og hakk grovt. Grønne går også bra
2 ss kapers, hakket
1 boks tunfisk i olje
1 boks hermetiske tomater
Salt
Pepper
Dette er en rett som har mange variasjonsmuligheter. Skulle du ikke ha et par tre av ingrediensene er det ikke så farlig.
Uansett, dette er noen av de faste ingrediensene Superkokken har i kjøleskap og skap til enhver tid. Skulle det bli krise – ja da er det bare å lage en pasta.
Slik går du frem:
Varm olje i en kasserolle. Ha i hvitløk og chili. Rør om et par ganger og tilsett ansjos. Rør om og la den smuldre opp i oljen. Tilsett oliven og kapers og rør om. Tilsett deretter tunfisk og smuldre den opp.
La det surre et par minutter på medium varme, og tilsett deretter tomater.
La det putre på medium til svak varme ca 20 minutter eller til oljen begynner å stige til overflaten.
Mange av ingrediensene er salte, så vær forsiktig med saltet. Smak til pepper.
Sausen blandes med den kokte pastaen. Fort gjort – og så himmelsk godt!
Stikkord:
ansjosfileter, chili, fettuccine, Hvitløk, kapers, oliven, Olivenolje, Peperoncino, Pepper, salt, tomater, tunfisk
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar