Rabarbrakake – bra bra
Dette er en kake/dessert som kommer fra Superkokkens bestemor. Den gang da var den en fast gjenganger på søndager i sommersesongen og så lenge rabarbraen var spiselig. Nå kan vi nyte den hele året – iallefall de som har litt rabarbra på lur i fryseren. Serverer du den varm, kan du gjerne legge ved litt iskrem på tallerkenen.
Kakebunn:
60 gr usaltet smør
200 gr brunt sukker
1 egg
180 gr hvetemel
1 ts bakepulver
Strø:
100 gr sukker
½ ts muskat
Fyll :
2,5 dl rømme
475 gr rabarbra, renses og kuttes i 2 cm lange biter
Superkokkens mikser rører smør og sukker til det er hvitt. Deretter røres egg, mel og bakepulver inn – vekselsvis med rømmen. Vend forsiktig inn rabarbrabitene. Røren helles over i en 20×25 cm form – obs! dekk den med bakepapir. Miks sukker og muskat og strø det over deigen.
Stekes i 40 minutter på 190 grader. Test gjerne med en bakepinne. Hvis røren ikke kleber seg til pinnen, så er rabarbrakaken ferdig! Avkjøles i formen før du tar den ut.
Smaker like godt varm eller kald, med eller uten fløte, alene eller sammen med familie og venner, med eller uten dessertvin, kaffe eller annen drikke.
Stikkord:
bakepulver, brunsukker, Egg, hvetemel, muskat, rabarbra, rømme, Smør
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar