Provencalsk kyllinggryte
Denne retten er veldig enkel, men kjempegod både til hverdag og til fest. Ta en kjapp variant å bruk provencekrydder, eller lag denne blandingen selv ut i fra gode, duftende urter som vokser i Sør-Frankrike.
Ingredienser (4 personer):
650 g kylling
Salt og pepper
6-8 store ferske champignoner
2 fedd hvitløk
1/3 l kremfløte
1 ss dijonsennep
1 ss provencekrydder
Start med å skjære kyllingen i store biter, krydre litt med salt og pepper, og brun den i en panne. Om du har en dyp panne kan det anbefales, da sausen kan lages direkte i pannen. Legg så kyllingen til side, og stek skivet champignon. Tilsett hakket hvitløk. Legg så kyllingen tilbake i pannen og tilsett kremfløte, krydder og dijonsennep.
La blandingen småkoke i 15-20 minutt. Ved lengre koketid vil sausen bli tykkere.
Sausen er veldig god til fersk pasta, f.eks tagliatelle, eller ris, og gjerne en salat av eget ønske.
Dersom du ønsker å lage provencekrydderet selv kan oppskriften under følges. Denne gir riktig forhold mellom mengden av de forskjellige urtene, men legg merke til at du her får en mye større mengde enn det som behøves i denne oppskriften. Provencekrydder er godt til lammestek, grillkjøtt og andre pastaretter, så lag gjerne en god blanding å ha stående!
Provencekrydder:
3 ss merian, tørket
3 ss timian, tørket
3 ss tørket sar
1 ts basilikum, tørket
1 ts rosmarin, tørket
0,5 ts salvie, tørket
0,5 ts fennikel frø
Stikkord:
krydder, kylling, kyllinggryte, pasta, provencalsk, Provence
Del med andre:
3 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar