Provencalsk kyllinggryte

Denne retten er veldig enkel, men kjempegod både til hverdag og til fest. Ta en kjapp variant å bruk provencekrydder, eller lag denne blandingen selv ut i fra gode, duftende urter som vokser i Sør-Frankrike.

Ingredienser (4 personer):

650 g kylling
Salt og pepper
6-8 store ferske champignoner
2 fedd hvitløk
1/3 l kremfløte
1 ss dijonsennep
1 ss provencekrydder

Start med å skjære kyllingen i store biter, krydre litt med salt og pepper, og brun den i en panne. Om du har en dyp panne kan det anbefales, da sausen kan lages direkte i pannen. Legg så kyllingen til side, og stek skivet champignon. Tilsett hakket hvitløk. Legg så kyllingen tilbake i pannen og tilsett kremfløte, krydder og dijonsennep.

La blandingen småkoke i 15-20 minutt. Ved lengre koketid vil sausen bli tykkere.

Sausen er veldig god til fersk pasta, f.eks tagliatelle, eller ris, og gjerne en salat av eget ønske.

Dersom du ønsker å lage provencekrydderet selv kan oppskriften under følges. Denne gir riktig forhold mellom mengden av de forskjellige urtene, men legg merke til at du her får en mye større mengde enn det som behøves i denne oppskriften. Provencekrydder er godt til lammestek, grillkjøtt og andre pastaretter, så lag gjerne en god blanding å ha stående!

Provencekrydder:

3 ss merian, tørket
3 ss timian, tørket
3 ss tørket sar
1 ts basilikum, tørket
1 ts rosmarin, tørket
0,5 ts salvie, tørket
0,5 ts fennikel frø


Stikkord:
, , , , ,


Del med andre:

3 kommentarer

1 Nils { 03.07.11, Kl: 21:40 }

Utrolig god rett denne! kan anbefales på det sterkeste :) Takk for tips om hvordan jeg kan lage mitt eget provencekrydder !!

2 Frida { 03.07.11, Kl: 22:04 }

Oi, dette var nesten komisk. Her har jeg sittet og spist en nesten identisk rett til middag i dag. Bare med en provence-blanding av friske urter, og uten pastaen :)

3 Tokyo - Love { 03.07.11, Kl: 23:23 }

Sv: Oh, tackar. Det är supergott!

Legg til en kommentar