Prosecco

Prosecco – da snakker vi om Italienske bobler som smaker godt alene eller til mat

Superkokken mener at både de som drikker og de som ikke drikker kan unne seg et glass Prosecco. Dette er nord-Italias kjente musserende vin, som det etter hvert har blitt et bredt sortiment av på Polet. Prosecco finner du i ulik tørrhetsgrad og med ulik mengde bobler i. Felles for alle typer er at de minner meg om en pause på den lokale baren i Italia, frembringer lyder av høylydte, gestikulerende mennesker og jeg ser for meg alle de små tutende Fiat 500. Så mye kan et glass Prosecco bety. Løp og kjøp.

Prosecco er en grønn drue som dyrkes i den norditalienske regionen Veneto. Det produseres tre typer Prosecco – fra tranquillo, altså den med nesten ingen bobler til spumante som har bobler som tradisjonell musserende vin. Midt imellom finner du frizzante, som er betegnelsen for perlende vin.

På smak gir Prosecco assosiasjoner til blomster, epler og hint av sitrus – som er typisk for druer som modner sent. De fleste produserer vinene med tradisjonell annengangsgjæring på flaske, men noen benytter seg også av tankmetoden.


Stikkord:


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar