Prinsessekake

Prinsessekake

Prinsessekake smaker nydelig søtt og varmt på kalde dager – og alle andre dager du fyyyser på noe godt.

Ingredienser:

100 – 125 g smør
2 dl melk
2 ts malt kardemomme (egenmalt smaker best)
0,5 ts salt
0,5 dl sukker
50 g gjær
7-8 dl hvetemel
1 egg
egg til pensling

Fyll:
rosiner (som kan trekke i grappa noen timer)
smør
sukker
kanel
ca 3-4 dl vaniljekrem

Fremgangsmåte:

Smelt smør i en liten kasserolle og tilsett melk slik at blandingen blir passe lunken. I bakebollen har du egg og sukker – pisker litt og tilsetter vekselsvis melk, mel og tørrgjær. Hold av litt mel som du blander saltet i og tilsett dette til slutt. Elt deigen til den er blank og fin. La den få heve i ca 45 minutter.

Lag vaniljesaus og la den bli avkjølt.

Når deigen er ferdig hevet tar du ca 1/3 av deigen og lager bunnen av Prinsessekaken. Superkokken bruker en stor rund form på ca 24 cm. La deigen gå et par centimeter opp på kanten av formen. Ha noe vaniljekrem på bunnen, deretter rosinene. Resten av deigen kjevles til et kvadrat. På denne delen har du på smør, sukker og kanel før du ruller den sammen fra langsiden. Del leiven i ca 3 cm store biter som plasseres i formen med snittflaten opp. Husk at de vil heve og plasser dem et stykke fra kanten.  La kaken få heve under plast i ca 30 minutter.

Når hevingen er ferdig lager du forsiktig plass i hver snurr til noen skjeer med vaniljekrem. Før du setter kaken i ovnen pensler du med egg.

Kaken stekes nederst i ovnen på ca 200 grader i ca 35-40 minutter. Når den er passe avkjølt kan du pynte og gjøre den ekstra søt med litt melis.


Stikkord:
, , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar