Potetbåter

Potetskrelling er kjipe saker. Jeg dropper det mange ganger – da lager jeg heller potetbåter og strør på litt krydderurter. Mange voksne damer har smaken for denne varianten. Faktisk har det ofte gitt ekstra bonuspoeng til Superkokken.

Ingredienser:
Poteter eller pottiter – så mange at dobbelt så mange fyller en ovnsskuff, fordi jeg pleier å dele dem i to. Kvarte går an, men det blir mer styr når de skal krydres.
Urter; det kan være timian, rosmarin, oregano, persille – du tilpaser det til kjøttet eller fisken du skal servere.
Annet krydder er pepper og salt
1-2 laurbærblad
Olje

Gjør såher:
Vask og skrubb potetene. Smør dem inn i olje – bare hell litt olje i hånden og gi hver potet en tuch av olje. Ha på litt salt også. Da blir det ekstra god smak på skallet. Dekk pannen med litt olje før du legger potetene i med skinnsiden ned. Strø over litt olje og sprinkle et lett lag av urter over. Legg laurbærbladene i ovnsskuffen.
Settes i varm ovn på ca 200 grader – varmluft. La dem få bake seg godt. Litt avhengig av størrelsen på potetene, men det tar ca 30-50 minutter. Jeg liker at skallet har blitt knudrete og potetene litt gyldne på toppen.

Utmerket som tilbehør til Aubergine med parmesan – en velsmakende vegetarisk kombinasjon:


Stikkord:
, , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar