Potet- og purreløksuppe
Vichyssoise som den heter på fransk er en enkel og smaksrik forrett som tradisjonelt spises kald, men kan gjerne spises varm eller lun.
Ingredienser:
1 l grovhakket purreløk
1 l potetskiver
2 l kyllingkraft eller buljong
Salt
Hvit pepper
Fløte
Gressløk, fersk eller tørket
Kok opp kraften og tilsett purreløk og poteter. La det koke på medium varme inntil grønnsakene er møre.
Bruk en stavmikser og purér suppen til den er jevn og smidig. Tilsett eventuelt mer kraft dersom du synes suppen er for tykk.
Smak til med salt og hvit pepper, og sett til avkjøling.
Før suppen serveres rører du inn ca 1 dl fløte.
Helles opp i suppetallerkener, og smakssettes med litt finhakket gressløk på toppen.
Stikkord:
buljong, fløte, gressløk, hvit pepper, kyllingkraft, poteter, purreløk, salt, Vichyssoise
Del med andre:
1 kommentar
Denne er god!
Legg til en kommentar