Porsjonspavlova

Disse små, søte(!) porsjonskakene av marengs og krem er perfekte å servere om man får uventet besøk. Ha marengsen liggende tørt, og pynt med krem og det du ønsker av frukt og bær rett før servering. Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova, og lages gjerne ofte som én stor kake. Vi foretrekker de i porsjonsstørrelse.


Ingredienser (gir 15-20 porsjoner):

Marengs:
6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maisennamel

Fyll:
3 dl kremfløte
2 dl vaniljekrem

Topping:
12 jordbær
1 kiwi

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 150°C.

Man starter med å lage marengs. Skill eggene, og visp hvitene stive. Mens du visper tilsetter du hvitvinseddik. Deretter tilsettes en blanding av sukker og maisennamel. Visp hele tiden slik at blandingen blir blank og smidig. Fordel røren, ved hjelp av to spiseskjeer, på et stekebrett dekket med bakepapir. Marengsen stekes i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.

Fyllet lages ved å vispe kremfløte til krem, og forsiktig røre inn vaniljekrem. Legg kremblandingen på hver marengs, og pynt med oppkuttet jordbær og skivet kiwi.

Husk at du kan ha marengsen liggende tørt oppbevart i mange dager. Har du krem og frukt liggende, har du en supergod dessert som lages fort og enkelt om du plutselig skulle få gjester på besøk.

 


Stikkord:
, , , , , ,


Del med andre:

4 kommentarer

1 Lei Arne Høyland { 08.07.11, Kl: 15:37 }

Dette ser veldig godt ut og smaker enda bedr, glir rett ned

2 Superkokken { 08.07.11, Kl: 22:53 }

Hei Leif Arne! Det var hyggelig å høre. Alltid hyggelig med tilbakemedling fra våre bloggvenner som lager og liker våre oppskrifter!
Mvh Superkokken :-)

3 siv anita pettersen { 10.07.11, Kl: 13:35 }

hei:)
Dette ser lekkert ut :) takk for tipset om at marengs kan vare en stund :) Sikkert godt i is også :)

4 Superkokken { 10.07.11, Kl: 14:05 }

Hei Siv Anita. En god iskrem er nok kjempegodt sammen med marengs, spesielt hjemmelaget iskrem. Superkokken kommer snart med en god oppskrift på is, nam nam :)

Legg til en kommentar