Porsjonspavlova

Disse små, søte(!) porsjonskakene av marengs og krem er perfekte å servere om man får uventet besøk. Ha marengsen liggende tørt, og pynt med krem og det du ønsker av frukt og bær rett før servering. Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova, og lages gjerne ofte som én stor kake. Vi foretrekker de i porsjonsstørrelse.


Ingredienser (gir 15-20 porsjoner):

Marengs:
6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maisennamel

Fyll:
3 dl kremfløte
2 dl vaniljekrem

Topping:
12 jordbær
1 kiwi

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 150°C.

Man starter med å lage marengs. Skill eggene, og visp hvitene stive. Mens du visper tilsetter du hvitvinseddik. Deretter tilsettes en blanding av sukker og maisennamel. Visp hele tiden slik at blandingen blir blank og smidig. Fordel røren, ved hjelp av to spiseskjeer, på et stekebrett dekket med bakepapir. Marengsen stekes i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.

Fyllet lages ved å vispe kremfløte til krem, og forsiktig røre inn vaniljekrem. Legg kremblandingen på hver marengs, og pynt med oppkuttet jordbær og skivet kiwi.

Husk at du kan ha marengsen liggende tørt oppbevart i mange dager. Har du krem og frukt liggende, har du en supergod dessert som lages fort og enkelt om du plutselig skulle få gjester på besøk.

 


Stikkord:
, , , , , ,


Del med andre:

4 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar