Pølser og linser

Pølser og linser, ikke bare italiensk nyttårsmeny, men også enkel og rask hverdagsmat for norske ganer. Uten pølser er dette en ypperlig vegetarrett.

Ingredienser for 4:

500 gr hjemmelagde pølser
300 g små, grønne linser, vannes ut ca en time
olje
1 liten løk, finhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
1-2 gulrøtter, i små terninger
1 selleristang, i små terninger
1 stk laurbærblad
½ boks hermetiske tomater
kraft eller buljong
salt og pepper

Fremgangsmåte:

Ha olje i en dyp kasserolle som du setter på medium varme. Tilsett løk og la det putre til den er blank. Så tilsettes gulrot og selleri og la det putre i 5-10 minutter. Sil fra vannet som linsene har ligget i og ha dem i kasserollen. Tilsett ½-1 liter buljong Link eller kraft, og la det koke opp og tilsett tomatene og laurbærbladet.

La det hele småkoke til linsene er møre. Det tar cirka en times tid. Til slutt smaker du til med salt og pepper.

Mens linsene koker steker du ferdig pølsene. Superkokken bruker sine hjemmelagde pølser. Server linsene rykende varme på tallerken med de nystekte pølsene ved siden av.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar