Polenta med pølser i løksaus

i Nord-Italia og Ticino er polenta som poteter i Norge.

Ingredienser til 4:

300 g grovt maismel
1,5 l vann
Salt
2 ss smør
4 ss revet Parmesan
Til pølser i løksaus:
2 ss olivenolje
3-4 løk, skjært i skiver
1 ss tomatpuré eller 1/2 boks moste hermetiske tomater
250-300 g pølser
Salt
Pepper

Finn frem en dyp kasserolle og kok opp vannet. Tilsett salt, og når vannet koker heller du maismelet sakte  ned i vannet. Rør om og la det koke opp, og la det under omrøring koke slik at det bare såvidt bobler. Vær forsiktig, kokende maismel er som en liten vulkan, og det kan fort putre glohet polenta ut av kasserollen.
Så snart du har satt på polentaen, begynner du å lage løksaus med pølser (se nedenfor) slik at alt blir ferdig samtidig.

Tradisjonelt lages polenta i en kobberkjele som kalles paiolo. Denne er spesielt egnet for å koke polenta i. Varmen fordeles jevnt og den holder en fin, stødig temperatur:

Rør kontinuerlig i polentaen mens den koker. Polentaen er ferdig når den har kokt en time. Dvs du må røre i den en time til den er helt ferdig.

Superkokken som lager polenta rett som det er, slipper å røre. Så snart polentaen har kokt opp settes den automatiske hjelper og rørevenn på, Il Girasolo paiolo automatico:

Etter en time tilsetter du 2 ss smør og lar det røre inn.
Noen tilsetter revet Parmesan. Liker du det, tar du kjelen av varmen og rører inn osten.

Til polenta kan du lage mange ting å servere til: Soppsaus, salami, kjøttsaus, suasekjøtt osv.

Her har jeg laget stekt løk og hjemmelagde pølser:

Varm opp olje i en steke- eller sautepanne. La den bli gylden og en antydning brun. Rør deretter inn enten tomatpuré og vann eller en halv boks med moste tomater. La det koke på svak varme i ca 20 minutter.

Så legger du pølsene i, legger på lokk, og lar det koke i 20 minutter til.
Smak til med salt og pepper.

Anrett polenta på tallerkener, og fordel pølser og løksaus over eller ved siden av polentaen.


Stikkord:
, , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar