Pizza

 

Hjemmelaget pizza er best! Lag en deig, sett den til heving mens du lager fyll. Etter en halvtime er deigen ferdig hevet, klar til utkjevling. Fyll bunnen med det beste du vet – her er det nesten ingen begrensninger. Italiensk pizza betyr tynn bunn, noen godsaker på topp, 15 minutter i ovnen; og vips så er kvelden reddet.
Deig til 2 tynne bunner:
25 gr gjær
3 dl lunkent vann
1 ts salt
3 ss olje
7-8 dl hvetemel

Løs gjæren opp i vannet. Tilsett salt, olje og mel. Kna deigen til den blir smidig og slipper bollen. La den heve på en lun plass i ca 30-45 minutter. Kjevl ut tynne bunner. Spiser du bare en pizza – halvstek og frys den andre til en senere anledning, eller lag en Cazone som du fyller, steker ferdig og putter i fryseren.

Forslag til fyll:
Hermetiske tomater moses og smøres på bunnen. (Juicen kan du bruke til å lage tomatsuppe).
Mozzarella eller gulost
Røkt eller kokt skinke, bacon, salami eller små kjøttboller
Ansjos eller reker
Oliven
Capers
Strø over et godt lag med oregano.

Skru ovnen på max temperatur. Sett inn pizzaen nederst i ovnen, og etter ca 15 minutter er den ferdig.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

2 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar