Pepperkakebrød

Pepperkakebrød og blåmuggoster er et deilig alternativ som avslutning på et godt måltid. Det fine er at det passer selvsagt like godt å servere pepperkakebrød til de som foretrekker ost, som til de som foretrekker det søte. La det være sagt med det samme – chèvre smaker også deilig! Har du chèvre kan du med fordel servere pepperkakebrødet varmt med smeltet ost på toppen, med litt valnøtt som pynt og for å ballansere smaken.

Ingredienser:
50 g smør
3-4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl sukker
2 ts malt kanel
2 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
1-2 ts malt nellik
1 egg
3/4 dl vann
3/4 dl kulturmelk

Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smør. Miks alle de tørre ingrediensene godt. Tilsett vispet egg, deretter smør. Og for ikke å glemme; vann og melk!
Kle en avlang form (1,5 liter) med bakepapir og hell røren i formen.
Stekes på 175 grader nederst i ovnen i ca 40-50 minutter. Sjekk med en bakpinne om brødet er ferdig.


Stikkord:
, , , , , , , , , ,


Del med andre:

6 kommentarer

1 Rita { 19.12.11, Kl: 14:11 }

Hei! Dette vil jeg gjerne smake!!! Ang. kulturmelk og vann,- skal det i til slutt??? Har før hørt at pepperkaker, blåost og portvin er en nydelig kombinasjon!!!!

2 Superkokken { 19.12.11, Kl: 18:23 }

jepp – vann og melk må i! Min erfaring er det samme – nydelig med portvin til1

3 Rita { 19.12.11, Kl: 14:13 }

ps.,ikke bakepulver eller likn.????

4 Superkokken { 19.12.11, Kl: 18:25 }

Takk Rita – bakepulver må tilsettes. 2 ts her. Godt at du kommenterte det ellers så kunne det lett blitt pepperkakeknekkebrød :-)
Juleklem fra Superkokken

5 EliAnne { 19.12.11, Kl: 18:17 }

Får ikke tak i kulturmelk – yoghurt?

6 Superkokken { 19.12.11, Kl: 18:27 }

Hei EliAnne – ja antar at italiensk yoghurt vil funke godt! Håper du har fått med deg at oppskriften nå er korrigert med 2 ts bakepulver, som jeg dessverre hadde glemt. Alt vel i Piemonte?
Julehilsen fra Superkokken

Legg til en kommentar