Peperonata

‘Peperonata’ heter denne på italiensk – på norsk, tja … kanskje ‘paprika-gryte med tomatsaus’. Ikke så sexy tittel kanskje, men smaken er faderullan meg god, til tross for at det er så enkelt å lage denne velsmakende grønnsaksretten, som passer både til andre grønnsaker, stekte og kokte – og også kjøtt.

Ingredienser:

Olivenolje
3 store paprika (grønn, gul og rød) skjært i strimler
2 medium løk, skjært i
1 boks tomater, finhakket
Salt
Pepper

Fremgangsmåte:

Varme opp olje og tilsett løk og la den surre til de er gylden. Tilsett deretter paprikaen, rør om og la den surre et par minutter før du tilsetter tomater. La det hele surre på medium varme i ca 30 minutter til paprikaen er mør og oljen stiger opp på overflaten. Fiks ferdig og klar til å servere.

Her servert som en hel-vegetar rett hvor den går flott sammen med ‘Aubergin med Parmesan’ og ovnsstekte poteter.


Stikkord:
, , , , , ,


Del med andre:

1 kommentar

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar