Pasta med Luganighetta

Baker og mesterkokk Paolo Fontana slår til igjen med en hot og smakfull pastarett. Han bruker kjøtt fra Luganighetta-pølser. Disse pølsene får du ikke tak i i Norge, så her kommer en variant som du enkelt kan lage selv – malt svinekjøtt og tilsvarende krydder. Buon Appetito!

Ingredienser:

300 g malt svinekjøtt – gjerne et ribbestykke som inneholder litt fett (for smakens skyld). Kjøttdeig er et alternativ.
olje
1 fedd hvitløk, finhakket
½ løk, finhakket
salt
pepper
1 ts støtt anis
1 fersk chili – eller 2-3 tørkede
1 boks tomat
50 g parmesan, raspet
500 g pasta

Fremgangsmåte:

Varm opp oljen i en kasserolle og sautér løk, tilsett hvitløk. La det surre noen minutter. Tilsett svinekjøttet og la det skifte farge. Deretter har du i salt, pepper, anis, chili og en boks tomater. La det hele koke opp mens du moser tomatene i kasserollen. La det hele småputre i 20-30 minutter, eller til oljen stiger opp og sausen er ferdig.

Pasta kokes al dente og blandes med kjøttsausen.

Finn fram dyptallerkener og dekk bunnen med parmesan (eller pecorino romano) i fine strimler før du legger pasta- og kjøttsausblandingen over. Serveres rykende varm.


Stikkord:
, , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar