Pasta all’ Amatriciana – pasta m/tomat, bacon og chili

Pasta all’Amatriciana er så god at man ikke kan tro den bare tar 20 minutter å lage. Smaksrik og kraftfull, sommer som vinter, alene eller som intro til noe mer…..
Italienerne bruker pancetta – tilsvarende sideflesk hos oss… men bacon går også bra.

Ingredienser:

1 medium løk, finhakket
1 ss smør
3 ss olje
3 skiver bacon eller sideflesk, skjært i tynne strimler (5 x 10 mm)
1 boks hermetiske tomater
1 liten tørket chili, knuses
450 g Pennette Rigate, Bucatini, Spaghetti eller Penne
3 ss Parmesan (+1 ss Pecorino Romano)

Varm oljen og smøret i pannen, og stek løken til den er gylden. Tilsett sideflesk og la det surre i et par minutter til det skifter farge.

Ha deretter i chili, salt og tomater.

Knus tomatene med en sleiv, og la det hele koke i ca 20 minutter. Du ser at sausen er ferdig når oljen begynner å separere seg fra tomatene.

Ha pastaen i kokende saltet vann. Bruk koketiden på pakken som retningsgivende. Du må smake på den når tiden nærmer seg. Den skal ikke være helt gjennomkokt. Du skal kjenne at det er noe å tygge i. Tar du den opp før du synes den er helt ferdig – ingen problem: Pastaretter kan og skal du ofte blande rett i pannen sammen med sausen, dermed får pastaen litt ekstra koketid. Så derfor.

Bland pastaen godt med sausen i pannen. Ta den av varmen (!) og rør inn den raspede parmesanen. (Husk: Ost skal aldri blandes inn i kokende pastasaus).

Legg pasaten opp på et varmt fat eller tallerkener, og server.

 

Det er ganske vanlig i Italia å servere denne sausen som ‘bucatini  all’amatriciana’, dvs med tykk pasta som er hul inni. Ofte har de ulike pastatypene sine spesielle sauser – og mange italienere mener at nettopp den typen pasta er som hånd i hanske til akkurat den sausen. F.eks. er det jo slik med Orecchiette og broccoli. Prøv all’amatriciana med bucatini også. Det er en litt annerledes og kanskje uvanlig pastatype – og smaken blir kanskje enda bedre…:-)


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

1 kommentar

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar