Pannestekt kylling med sitron

Italienske retter er ofte raske og ukompliserte å lage, og fremheves av noen få smaktilsetninger – som imidlertid passer helt perfekt. Her: Kylling, sitron og rosmarin. Er det én kyllingrett – så er det denne.

Ingredienser:

1 hel kylling
2-3 ss olje
1 ss smør
1 ss rosmarin
3 -4 hvitløkfedd
Salt
Pepper
6 ss hvitvin
Sitronsaft fra en sitron

1. Del opp kyllingen i seks til åtte biter,og vask dem i kaldt vann.
Legg kyllingbitene i en kasserolle på medium sterk varme med skinnsiden ned.
Olje er ikke nødvendig nå. Fuktigheten etter vaskingen, og kyllingens eget fett er nok.

2. Snu bitene før de setter seg fast i panna.

3. Når kyllingen er brunt på alle sider, tilsetter du olje, smør, rosmarin, hvitløk, salt og pepper. La kyllingen steke/sauteres et par minutter, mens du snur dem et par tre ganger.

4. Tilsett vinen. Sett opp varmen til det koker. Sett ned varmen igjen til medium lav, sett på lokk. La kyllingen koke til den er mør og løsner fra benet, ca 45 minutter.

5. Overfør kyllingen til et varmt serveringsfat. Tilsett vinen i kasserollen, kok opp, og løs opp fsatstekt fra bunnen med en tresleiv, eller spade. Hell sausen over kyllingen og server.


Stikkord:
, , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar