Pai med skinke

Pai er pai!

Lag den som en rett til lunsj, til middag eller kvelds. Pai kan spises varm eller kald. Den er ypperlig som turmat for de som liker å spise i friluft. Pai er også fingermat dersom du serverer den kald og i små terninger.

Paibunn:
200 gr hvetemel
1/2 ts salt
100 g smør
2 ss kaldt vann

Bland mel og smør. Tilsett vann. La deigen stå i kjøleskap ca 30-60 minutter.
Trykk deigen ut i en paiform. Stek på 200 grader i 5-10 minutter.

Fyll:
4 egg
2 dl melk
2 dl revet ost
100 gr skinke, kokt eller røkt
1 paprika
1/2 purreløk, eller 3-4 småløk
evt noen små, søte tomater
timian, salt og pepper

Legg grønnsaker og skinke i bunnen av den halvstekte paien. Smak til med salt og pepper. Pisk sammen egg og melk og hell det over. Husk timian.
Stekes på 180 grader i 25-30 minutter, eller til paien har stivnet.

Serveres med en god salat, noen grønnsaker – eller bare som den er.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar