Ovnsstekte potetbåter med ostesaus

Disse ovnsstekte potetbåtene med ost passer til alle typer kjøtt, i tillegg til at de kan serveres som en liten snack til fotballkampen.

Denne retten er lettvint å lage, smaker kjempe godt og ser helt fantastisk ut!

Ingredienser (til 2 personer)

2 store poteter
Salt
Pepper
Olivenolje

Til ostesausen:

200ml hvitvin
fersk timian
250ml kremfløte
110g cheddar ost

Fremgangsmåte

Vask potetene godt og skjær dem i «grove biter» eller båter. La disse bitene koke i noen minutter.

Legg dem deretter over i en ildfast form eller i en langpanne.

Dryss over salt og pepper og hell på olje.

Stek potetbåtene på 220 grader i 15-20 minutter, eller til de har blitt møre og gyldne. Du kan gjerne bruke varmluft de siste minuttene.

Mens potetbåtene er i ovnen, lager vi den gode ostesausen.

Hell vinen i en gryte på sterk varme og la den koke til væskens mengde er halvert.

Tilsett finhakket timian, kremfløte og cheddar og la det «småkoke», mens du rører konstant, inntil osten har smeltet.

Legg de ferdigstekte potetbåtene i en serveringsbolle eller på et fat, hell over ostesausen og server!


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

1 kommentar

1 Eva Kuløy. - Kokebokprosjektet { 01.04.12, Kl: 23:45 }

Dette så jo både enkelt og godt ut! Bruker ofte å lage ovnsstekte grønnsaker til biff.

Legg til en kommentar