Ovnsstekte nakkekoteletter
Nakkekoteletter med rosmarin, her servert med friterte squash og mint og peperonata
Ingredienser til 4:
4 nakkekoteletter
rosmarin
olje
salt
pepper
Smør en form med olje. Tørk kjøttet godt og legg kotelettene i formen. Salte og pepre og dryss over med rosmarin.
Sett kotelettene inn i ovnen på ca 225 grader, eller mer. Når de begynner å bli brune på oversiden, snu dem og stek dem på andre siden til de har fått en fin farge. De er ferdige når du er ferdig med squashen.
Friterte squash:
1-2 squash, skjært i 1- 1,5 cm tykke skiver
2 dl mel
vann
1/2 ts bakepulver
salt
hvit pepper
olje
mint
Lag en røre av mel, vann og bakepulver. Rør inn salt og pepper. Dypp skivene slik at de blir helt dekket av røre og friter dem i varm olje. La dem renne av på kjøkkenpapir, og dryss over med fersk eller tørket mint.
Kotelettene legges opp på tallerkener og serveres med de varme friterte squash-skivene. Dette er en fin sommerrett der du også kan grille kotelettene. Tilberedt på sterk varme blir de møre og fine. Istedetfor den tradisjonelle sausen foretrekker jeg å servere dem med en Peperonata. Peperonataen må få koke litt, derfor er det lurt å lage den på forhånd.
Og slik lager du den:
Peperonata
Olivenolje
3 store paprika (grønn, gul og rød) skjært i strimler
2 medium løk, skjært i
1 boks tomater, finhakket
Salt
Pepper
Fremgangsmåte:
Varme opp olje og tilsett løk og la den surre til de er gylden. Tilsett deretter paprikaen, rør om og la den surre et par minutter før du tilsetter tomater. La det hele surre på medium varme i ca 30 minutter til paprikaen er mør og oljen stiger opp på overflaten. Fiks ferdig og klar til å servere.
Stikkord:
bakepulver, hvit pepper, løk, mel, mint, nakkekoteletter, Olivenolje, olje, Paprika, Pepper, rosmarin, salt, squash, tomatboks, tomater, Vann
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar