Orecchiette med broccoli

Broccoli, ansjos og hviløk er fantastisk sammen, og er en klassisk kombinasjon med Orecchiette. Pastaen har sitt navn etter øre = ore, da den har form som små ører.  Opprinnelig stammer den fra Puglia i Sør-Italia. Om smakfullhet og eleganse kan kobles med enkelhet, er det denne pastaretten.

Ingredisenser:

500 g Orecchiette
2-3 ss olivenolje
3-4 hvitløksfedd, finhakket
6-8 ansjosfileter
1 stor broccoli
Parmesan, et par håndfuller
1 ss smør

Ha olivenolje i en middels varm panne, tilsett hvitløk og ansjosfiletene.

La hvitløken bli gjennomsiktig og gylden, samtidig som ansjosen moses og blandes i.

Del broccolien opp i små buketter, og kok den til den er nesten helt ferdig. Ta broccolien opp av vannet med en hullsleiv og bland den inn med olje, ansjos og hvitløk.

I mellomtiden kokes Orecchietten. Når det er ferdig, etter ca 12 minutter, blandes den med resten i pannen. Rør om og bland det godt. Smak og kjenn om pastaen og brokkolien er kokte. Rør inn litt smør, det gir retten en fyldigere konsistens.

Ta pannen av varmen, og tilsett parmesanen. Bland det godt og server!


Stikkord:
, , , , , ,


Del med andre:

3 kommentarer

1 Knut { 28.06.11, Kl: 19:05 }

Er ikke så glad i ansjos, er det mulig å bruke noe annet istedet for?

2 Mats { 30.06.11, Kl: 15:32 }

Erstatt med soyasaus, eller ett annet soyaprodukt (miso foreks) eller så er det ett norskt produkt som heter FUNGI, som er som soyasaus laget av sopp som er veldig godt. det gir mye av den samme dybden. men pass på at du da kanskje ikke trenger å salte ekstra 😉

3 Knut { 30.06.11, Kl: 20:28 }

Takk for tips!

Legg til en kommentar