Omelett à la Hellstrøm

Denne er tatt fra Hellstrøms bok ‘Enkelt & Perfekt’. Simplethen Superkokkens yndlingsomelett. Til frokost lunch, eller kvelds. Passer flott til spekeskinke, salame og sprøtt grovt landbrød og smør.

Ingredienser:

4 egg
3 ss smør
3 ss mel
3 dl melk, varmes opp
Salt
Pepper
Revet muskat
100 g revet parmesan

Skill eggeplommer og hvite. Sett til side plommene og visp eggehvitene stive.

Smelt smøret i en kasserolle tilsett mel. La det putre lett et lite minutt. Tilsett melken litt om gangen mens du visper og får en glatt saus. Tilsett salt og pepper og litt revet muskat. Ta sausen av varmen g tilsett halvparten av parmesanen. Når sausen er såpaas avkjølt at du kan holde rundt kasserollen uten at det er for varmt, kan du vispe inn eggeplommene.

Vend eggehvitene inn i melk- og ostemassen.
Smelt smør i en stekepanne stor nok til å romme all massen. Hell massen over i pannen og strø parmesan over.
La omeletten stå i ovnen  på 200 gr i 10-12 minutter.


Stikkord:
, , , , , , ,


Del med andre:

1 kommentar

1 Konrado Le Chef { 08.11.12, Kl: 01:50 }

Må testes, hva med å tilsette litt hornsalt for å flitt mer luftig og bruke grytelokk på stekepanna i 10 minutter og skåne ovn og strøm. Har 49 egg igjen i kjøla, dette blir spennende :)

Legg til en kommentar