Oksehale i Schlemmertopf
En anledning til å by på en av våre «glemte» kulinariske gleder. Denne gang tillaget sakte i en leirgryte sammen med grønnsaker. Sjyen kommer av seg selv…..
Ingredienser:
Oksehaler
Et par zucchini, skjært i store stenger
6 gulrøtter, skjært i store stemger
3-4 løk skjært i store båter
3-4 selleristenger, delt i tre og deretter skjært i to
Hvitløk, knust
2 laurbærblad
Timian
Salt
Pepper
Brun alle oksehalene på alle sider – to eller tre eller flere om gangen. Les mer her om hvordan du bruner oksehaler.
Legg gulrøtter og selleri nederst i gryten og fordel de brunede oksehalene over. Sett gryten inn i ovnen på 180 grader og la den stå der inntil kjøttet er mørt. Mot slutten av steketiden tar du ut gryten, og legger zucchiniene på toppen – disse krever kort koketid.
Legg et stykke oksehale på hver tallerken og fordel grønnsaker ved siden av. Vær forsiktig – alt er veldig mørt. Hell deretter sjyen over.
Server gjerne med nylaget potetmos og en god rødvin til!
Stikkord:
gulrøtter, Hvitløk, laurbærblad, løk, oksehaler, selleristenger, timian Salt Pepper, zucchini
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar