Oksehale i Schlemmertopf

En anledning til å by på en av våre «glemte» kulinariske gleder. Denne gang tillaget sakte i en leirgryte sammen med grønnsaker. Sjyen kommer av seg selv…..

Ingredienser:
Oksehaler
Et par zucchini, skjært i store stenger
6 gulrøtter, skjært i store stemger
3-4 løk skjært i store båter
3-4 selleristenger, delt i tre og deretter skjært i to
Hvitløk, knust
2 laurbærblad
Timian
Salt
Pepper

Brun alle oksehalene på alle sider – to eller tre eller flere om gangen. Les mer her om hvordan du bruner oksehaler.

Legg gulrøtter og selleri nederst i gryten og fordel de brunede oksehalene over. Sett gryten inn i ovnen på 180 grader og la den stå der inntil kjøttet er mørt. Mot slutten av steketiden tar du ut gryten, og legger zucchiniene på toppen – disse krever kort koketid.

Legg et stykke oksehale på hver tallerken og fordel grønnsaker ved siden av. Vær forsiktig – alt er veldig mørt. Hell deretter sjyen over.

Server gjerne med nylaget potetmos og en god rødvin til!


Stikkord:
, , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar