Nyttårspølser og linser
Cotechino-pølser og linser – nyttårsmat i Italia og Ticino i Sveits. Denne retten skal etter sigende bringe lykke i det nye året – da linsene symboliserer penger (!)
Ingredienser
500 g grønne linser
Olje
1 løk, finhakket
1 gulrot, finhakket
1 selleristang, finhakket
1/2 boks hermetiske tomater, grovhakket
2 ss buljong
Vann
Cotechino-pølse
Fremgangsmåte
Legg linsene i bløtt et par timer.
Varm olje i en gryte og tilsett løk, gulrot og selleri. La det småputre ca 10 minutter før du tilsetter linsene. Ha i tomatene. Rør om og la det frese et minutt før du heller i så mye vann at det dekker linsene. Tilsett buljong og rør om. La det koke opp, og sett ned varmen slik at det putrer smått og jevnt. La linsene koke til de er møre, ca 1 – 1 1/2 time.
Imens koker du opp vann i en kasserolle og har i cotechinoen, og lar den syde en – en og en halv times tid. Når den er ferdig, tar du den opp av vannet, og så snart den er blitt så avkjølt at du kan ta i den, tar du av skinnet og skjærer den opp i 1 – 1 1/2 cm tykke skiver.
Pølseskivene legges oppå linsene på tallerken – og du er klar til et lykkebringende måltid.
Stikkord:
buljong, Cotechino, grønne linser, gulrot, hermetiske tomater, jul, linser, løk, olje, selleristang, tomater, Vann
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar