Naanbrød med hvitløk og koriander

Disse naanbrødene med hvitløk og koriander er raske og enkle å lage og smaker helt fantastisk!

Naanbrødene passer perfekt som tilbehør til de fleste Indiske matretter.

Ingredienser (til 4 brød)

250g hvetemel
2ts sukker
0.5ts salt
0.5ts bakepulver
110-130ml melk
2ss olje, pluss litt ekstra til smøring av bolle
hvitløk, finhakket
fersk koriander, finhakket
smør

Fremgangsmåte

Sikt melet i en bolle og tilsett sukker, salt og bakepulver.

I en annen bolle blander du sammen melk og olje.

Lag en brønn i midten av melblandingen og hell i væsken. Blandt sakte sammen deigen, ved å jobbe fra sentrum og bland inn litt mel om gangen, slik at du får en glatt og myk deig.

Elt godt i 8-10 minutter. Er deigen for klissete, kan du tilsette mer mel.

Putt deigen i en oljet bolle, ha et kjøkkenhåndkle over bollen og sett den på et varmt sted i 10-15 minutter.

Sett stekeovnen på 280-300 grader og bruk grillfunksjonen.

Ha deigen ut på et melet bakebord. Del den i 4 like stor deler.

Trykk delene ned og kjevle dem til flate brød, på størrelse med en asjett.

Legg brødene på stekerist dekket av bakepapir.

Dryss over finhakket hvitløk og fersk koriander og trykk det inn i overflaten av deigen.

Putt brettet med naanbrødene i ovnen i 3-4 minutt, til de har fått en gyllen farge.

Ta dem ut av ovnen, pensle/smør på smør og server dem varme.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

2 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar