Muffins med epler fra Truls sin hage

Har du venner med eplehage, kan de bli ganske mange varianter av eplekaker, eplesyltetøy, eplekompott og så bortetter. Her kommer oppskrift på muffins med epler;

Ingredienser:
3-4 epler
saften av en 1/2 sitron
ca 2 ts finhakket ingefær
2-3 ss brunsukker
125 g smør
165 g sukker
2 egg
350 g hvetemel
2,5 ts bakepulver
2,5 dl melk

Slik gjør jeg når jeg blander røre til muffins:
Deler eplene i små biter etter at jeg først har fjernet skall og kjernehus, koker det i 3-4 minutter sammen med finhakket ingefær, sitronsaft og litt brunsukker. Sil av slik at det meste av vannet blir borte.

Rør sukker og smør lyst og luftig. Tilsett eggene vekselsvis med melk og mel med bakepulver i.

Fyll muffinsformene 3/4 full, ha på en spiseskje, eller to med epler. I halvparten av muffinsformene legger jeg eplene i bunnen og fyller på med deig til slutt. Fordi det kan komme besøkende som ikke er spesielt glad i epler, har jeg sjokolade i noen former – så får alle den muffinsen de liker best.
Hurra for høst og Truls sine epletrær!


Stikkord:
, , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar