Minas naturlige surdeigskake

«Hei jeg heter Herman» sto det på oppskriften fra Mina 4 år. Med oppskriften fulgte det et glass med naturlig surdeigsbase. For de av mine venner som har fått den samme basen fra Superkokken – her kommer oppskriften;

Jeg er en naturlig surdeigskake. Jeg skal stå på kjøkkenbenken i romtemperatur. Jeg skal stå uten lokk (legg gjerne en stoffklut/gasshåndklede over meg). Ikke sett meg i kjøleskapet. Slutter jeg å boble er jeg død……..

Dag 1: Du får Herman

Dag 2: Rør i Herman 2-4 ganger

Dag 3: Som i går

Dag 4: Herman er sulten. Gi ham 2 dl melk, 2 dl mel og 2,5 dl sukker

Dag 5: Rør i Herman 2-4 ganger

Dag 6: Som i går

Dag 7: Som i går

Dag 8: Som i går

Dag 9: I dag er Herman sulten igjen. Gi ham det samme som sist. Deretter deler du Herman i 5 deler. Gi bort 4 av delene til 4 av dine venner. Send med en kopi av denne oppskriften. Hermans siste del blir hjemme hos deg.

Dag 10: Nå er Herman kjempesulten. Gi ham:
1,5 dl matolje
3 egg
3 ts bakepulver
100 g hakkede nøtter (kan utelates)
2 revne epler (kan utelates)
2,5 dl sukker
3,5 dl mel
1 ts salt
100 g hakket sjokolade (200 g hvis du ikke har i nøtter)
2 ts kanel
Bland alt godt sammen og stek Herman i en stor rund form ved 170 grader nederst i ovnen i ca 50 minutter.

Lykke til!


Stikkord:
, , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar