Minas naturlige surdeigskake
«Hei jeg heter Herman» sto det på oppskriften fra Mina 4 år. Med oppskriften fulgte det et glass med naturlig surdeigsbase. For de av mine venner som har fått den samme basen fra Superkokken – her kommer oppskriften;
Jeg er en naturlig surdeigskake. Jeg skal stå på kjøkkenbenken i romtemperatur. Jeg skal stå uten lokk (legg gjerne en stoffklut/gasshåndklede over meg). Ikke sett meg i kjøleskapet. Slutter jeg å boble er jeg død……..
Dag 1: Du får Herman
Dag 2: Rør i Herman 2-4 ganger
Dag 3: Som i går
Dag 4: Herman er sulten. Gi ham 2 dl melk, 2 dl mel og 2,5 dl sukker
Dag 5: Rør i Herman 2-4 ganger
Dag 6: Som i går
Dag 7: Som i går
Dag 8: Som i går
Dag 9: I dag er Herman sulten igjen. Gi ham det samme som sist. Deretter deler du Herman i 5 deler. Gi bort 4 av delene til 4 av dine venner. Send med en kopi av denne oppskriften. Hermans siste del blir hjemme hos deg.
Dag 10: Nå er Herman kjempesulten. Gi ham:
1,5 dl matolje
3 egg
3 ts bakepulver
100 g hakkede nøtter (kan utelates)
2 revne epler (kan utelates)
2,5 dl sukker
3,5 dl mel
1 ts salt
100 g hakket sjokolade (200 g hvis du ikke har i nøtter)
2 ts kanel
Bland alt godt sammen og stek Herman i en stor rund form ved 170 grader nederst i ovnen i ca 50 minutter.
Lykke til!
Stikkord:
bakepulver, Egg, epler, kanel, mel, nøtter, olje, salt, sjokolade, sukker, surdeigsbase
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar