Kategori — Saus, Dressing og Marinade
Hjemmelaget buljong
Grønnsakbuljong. Ypperlig til pastasauser, risotto – og andre retter der man normalt bruker kraft eller buljongterninger.
Tirsdag, 27 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Hjemmelaget sennep
Smaksett din egen sennep. Enklere enn du tror. Utsøkt til f.eks. kjøttpålegg, sylte og rull på grovt rugbrød. Ypperlig å gi bort som gave.
[LES VIDERE… →]
Fredag, 23 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Salsa med dijonsennep
Dette er en salsa som smaker kjempegodt. Kan brukes til det meste, for eksempel som tilbehør når du har taco, grillet kjøtt eller som en smakfull dip.
[LES VIDERE… →]
Torsdag, 24 November 2011 Ingen Kommentarer
Biff og bearnaise
Biff med bearnaise – mer enn greit og godt! En saus med historikk tilbake til begynnelsen av 1800-tallet.
Onsdag, 24 August 2011 3 Kommentarer
Beurre Blanc – fiskesaus
Beurre Blanc – saus til fisk. Den er kjapp og enkel å lage, og må lages like før du skal servere. Opprinnelig en standard saus til gjedde og sild. Prøv den til andre typer fisk også.
Tirsdag, 9 August 2011 Ingen Kommentarer
Sennepsdressing
Det skal så lite som et par ekstra minutter og noen få ingredienser for å gjøre en standard salat til en ekstra god salat. Velger du å ikke lage dressing, så husk at en god olivenolje alene er en super smaksforsterker til enhver salat.
Tirsdag, 24 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Sennepsdressing nr. 2
For å heve salaten fra ok til veldig god – bruk dressing. Det er så lite som skal til for å få en god dressing, og jeg tenker at det er mye sannhet i «det enkle er ofte det beste».
Tirsdag, 24 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Sur søt dressing
Superkokken tar seg nesten alltid tid til å lage en dressing. Det er så enkelt å mikse en spennende dressing. Her får du oppskrift på Superkokkens dressing av det sur-søte slaget.
Til 4 porsjoners salat bruker du:
2 dl tykk yoghurt
1 dl sweet chilli saus
½ ts sukker
Alt blandes godt før det helles over salaten.
Tirsdag, 24 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Marinade til grillkjøtt
Ønsker du litt forandring på grillkjøttet eller har du ikke hatt tid til å mørne det tilstrekkelig, så anbefaler Superkokken at du marinerer kjøttet noen timer før du griller det. Her får du oppskrift på en smaksrik og effektiv marinade.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer