Kategori — Kjøtt
Grillet indrefilet av svin
Grillet indrefilet, fantastisk smakfullt, mørt og saftig. Her gjelder det å ta tiden til hjelp med omsorgsfull marinering, være vaktsom ved grillen, og lage tilbehør som matcher – både i farge og smak.
Fredag, 17 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Kalve-schnitzel m/Sitronsaus
‘Scaloppine al limone’ er en klassiker i Italia – både hjemme og på restauranter. En frisk og annerledes måte å servere kalv på – en sikker vinner! [LES VIDERE… →]
Fredag, 3 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Kalve-schnitzel m/Tomatsaus
Er du så heldig å være i besittelse av en kalveschnitzel, eller scaloppine som det heter på italiensk, kan du lage ‘Scaloppine di vitello alla pizzaiola’. En klassisk rett i Italia – som smaker helt vidunderlig. Snart er du på barrikadene og forlanger: Mer kalvekjøtt i Norge!
Tirsdag, 31 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Lammelår med mandelsaus
Når du kjøper ferskt lammelår, be om å få det delt det opp i skiver som er ca 3 cm tykke. Superkokken synes det kan være en fin avveksling å håndtere skiver fremfor å bakse med hele dette evindelige låret bestandig. Det går fint å bruke en kasserolle – jeg synes retten blir ennå bedre ved å bruke en leirgryte med lokk og la ovnen gjøre jobben.
Onsdag, 25 Mai 2011 1 Kommentar
Pølse med surkål
Superkokken kjenner opptil flere som elsker pølser. En venn av han spiser pølser hver andre time – men det er kun når han kjører bil gjennom Tyskland. Vi unner oss en pølsemiddag med de pølsene vi liker best, den godeste sennepen/ketchupen og surkål fra boks.
Onsdag, 25 Mai 2011 1 Kommentar
Superkokkens Løvbiffgryte
Gryter gir varme i kroppen og lykke i toppen!
Er det mange rundt bordet, kan oppskriften dobles. Blir det mat til overs, kan Superkokken forsikre deg om at gryten blir like god – om ikke bedre, når den varmes opp for andre gang. Hjemme hos oss er det ofte gryter på kok søndag slik at vi har mandagens middag klar på 1-2-3.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Pinnekjøtt med stappe
Pinnekjøtt er rustikk og ekte mat.
Noen spiser pinnekjøtt kun en gang i året, og nyter det. Andre spiser pinnekjøtt så ofte de kan i den korte høst- og vintersesongen. Også har vi sikkert en venn eller et familiemedlem som vi har den samme diskusjonen med år etter år, røkt eller urøkt …..
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Biffsteiking
Kunsten å steike biff á la Superkokken;
Ha klara smør eller olje i panna, la det bli godt og varmt.Krydre kjøtet med salt og peppar rett før du legg det i panna.
Steik pent og roleg til det har fått ein pen jamn brunfarge, snu. Kjøtet må ikke bli brent. Krydre med salt og peppar på den sida som er steikt. Når båe sidene har fått ei pen brunfarge, skal du ta kjøtet ut av panna, og la det kvile i 2-3 minutt.
Steik vidare i panna eller steikeomn på 225 grader i 7-8 minutt. Ta kjøtet ut av omnen når det tek til å svulme opp. La så kjøtet kvile.
Ein regel er: like lang kvil som steik.
Varm biffane rask opp at i 2-3 minutt før servering.
Ved steiking i panne er det viktig at biffen blir snudd ofte og at ein unngår å svi. I alle tilfelle er det viktig at biffen kviler litt innimellom, det gjer resultatet betre. Når kjøtet får kvile under steikinga, sprer safta seg att. Ved vidare steiking spreier varmen seg gradvis innover og resultatet blir ein biff med farge gjennom heile stykket. Da er den saftig og mør.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Nakkekoteletter
Koteletter smaker godt på grillen. Disse kan du selvsagt også tilberede i stekepannen. Nakkekoteletter smaker godt med en bit av Chorizopølse, fordi den er pikant i smaken. Topp det hele med en liten ostebit. Begge delene tilfører det lille ekstra til kotelettene.
6 store nakkekoteletter – litt fett sørger for at de smaker ekstra godt og blir saftigere ved grilling
12 skiver chorizopølse
Hvit geitost
Grill kotelettene og chorizoskivene på en side. Snu kotelettene og legg pølsebitene og osteskivene på toppen slik at osten smelter.
Serveres med salat og ferskt brød.
Mandag, 23 Mai 2011 2 Kommentarer
Koteletter
Superenkel grilling av koteletter kan være det beste. Grillmat er en fest i seg selv, og det samme kan enkel mat være. Bare pass på at du kjøper kjøtt av god kvalitet, særlig når du serverer det «plain» som her.
Fremgangsmåte:
Koteletter á 300 gr med ben pensles med olje og legges på godt oppvarmet grill – 5 minutter på hver side. Hell over noen dråper med god olivenolje og server!
Hvorfor ikke servere disse nygrillede kotelettene med en hjemmelaget potetform eller potetsalat + gulrøtter med timian.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer