Kategori — Kjøtt
Helstekt svinefilet med kremet saus
Denne retten er ganske så lik den kjente italienske retten Braciole alla Panna. Men vi velger å bruke helstekt svinefilet i stedet for svinekoteletter.
[LES VIDERE… →]
Onsdag, 21 Mars 2012 Ingen Kommentarer
Krydderboller
Dette er karbonader med krydder, kjærlighet og litt ekstra tid. Med andre ord; ingredienser som lønner seg. Her er oppskriften og fremgangsmåten:
[LES VIDERE… →]
Mandag, 20 Februar 2012 Ingen Kommentarer
Kålruletter
Kålrulettene ble gjenstand for diskusjon – blir de best om de kokes først, eller er det bare å steke dem direkte i ovnen. Forskjellen strides de ulærde om fortsatt. Her er oppskriften på kålruletter som er stekt i ovn.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 16 Januar 2012 Ingen Kommentarer
Helstekt svinefilet med kremet Dijonsennepssaus
Liker du sennep? Da passer denne retten perfekt for deg. Utrolig gode smaker.
[LES VIDERE… →]
Onsdag, 11 Januar 2012 Ingen Kommentarer
Lammeribbe
Utsøkt festmat: Fersk, lettsaltet og lettrøkt lammeribbe.
[LES VIDERE… →]
Tirsdag, 3 Januar 2012 Ingen Kommentarer
Saltkjøtt
Saltkjøtt – så enkelt kan du lage ditt eget kjøttpålegg.
[LES VIDERE… →]
Fredag, 30 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Nyttårspølser og linser
Cotechino-pølser og linser – nyttårsmat i Italia og Ticino i Sveits. Denne retten skal etter sigende bringe lykke i det nye året – da linsene symboliserer penger (!)
[LES VIDERE… →]
Torsdag, 29 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Nyttårspølser – Cotechino
Nyttårspølser ‘Cotechino’ som tradisjonelt serveres med linser rundt nyttårstider i Sveits og Italia. Enkle å lage – grovmalt svinekjøtt puttes i servelat-skinn og sydes i ca 1 time.
[LES VIDERE… →]
Onsdag, 28 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Sylterull
Urnorske juletradisjoner som er verd å ta vare på. Ingen Superkokk-jul uten hjemmelaget sylterull. Sylterull (til høyre på bildet) er lett å lage og smaker vidunderlig som pålegg på grovt brød med sennep og rødbeter. Virkelig noe å ha på frokost- og lunchbordet til jul.
Onsdag, 14 Desember 2011 Ingen Kommentarer
Ossobuco – skiver av kalv i tomat og grønnsaker
Opprinnelig fra Milano, Ossobuco betyr rett oversatt ‘ben med hull’. Langsom koking betyr; ingen kniv nødvendig her. Smaksrik og kraftig festmat som nesten gjør seg selv. Som skapt til følge med en Barbera! Jule- og nyttårsmat? Absolutt!
Lørdag, 10 Desember 2011 Ingen Kommentarer