Kategori — Internasjonale Retter
Aubergine m/Parmesan
Nærmest en Aubergine-lasagne, men uten lasagne-plater. Lag på lag med aubergine, tomatsaus og ost. Du kan bruke pasta i den også. Superkokken synes den er vel så bra uten, en rett som passer til enhvert tidspunkt og enhver anledning. Dette er egentlig halveis en grillrett, der aubergineskivene fort og greit legges på grillen før de går inn i ovnen. [LES VIDERE… →]
Onsdag, 15 Juni 2011 6 Kommentarer
Antipasti – småretter før hovedretten
Forretter – eller antipasti – som de gjerne kalles i Italia, behøver ikke være tidkrevende. Denne er gjort på 5 minutter, og er smaksbomber av fisk, kjøtt, grønnsaker og ost.
Torsdag, 9 Juni 2011 1 Kommentar
Spaghetti alla Strombolana
Her gir hvitløk, oliven, kapers, chili og salte ansjos sammen en litt annerledes, men utrolig spennende og smakssterk spaghetti! Opprinnelig fra Stromboli ved Sicilia, der rosmarinhekkene er 1,5 m høye, og kapersen vokser seg store som druer. Vær litt nøye på hvilken ansjos du bruker. Den skal nemlig være – sì ….. italiano. Mer om det nedenfor [LES VIDERE… →]
Torsdag, 9 Juni 2011 2 Kommentarer
Ansjos – litt om rensing og anvendelighet
Superkokken elsker ansjos fra Italia og Sicilia, og synes de aller, aller beste er de som er hermetisk nedlagt i salt. Det er i prinsippet speket ansjos, og lages og preserveres i grunnen på samme måte som Spekesild, og Spekelaks – som fremdeles gjøres i Norge noen plasserer.
Torsdag, 9 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Spaghetti med rucola-pesto
Pesto til pasta kan lages av forskjellige urter. Fremgangsmåten er lik. Her har superkokken brukt rucola.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 6 Juni 2011 6 Kommentarer
Kalve-schnitzel m/Sitronsaus
‘Scaloppine al limone’ er en klassiker i Italia – både hjemme og på restauranter. En frisk og annerledes måte å servere kalv på – en sikker vinner! [LES VIDERE… →]
Fredag, 3 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Kalve-schnitzel m/Tomatsaus
Er du så heldig å være i besittelse av en kalveschnitzel, eller scaloppine som det heter på italiensk, kan du lage ‘Scaloppine di vitello alla pizzaiola’. En klassisk rett i Italia – som smaker helt vidunderlig. Snart er du på barrikadene og forlanger: Mer kalvekjøtt i Norge!
Tirsdag, 31 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Spaghetti med olje og hvitløk
Mandag, 30 Mai 2011 6 Kommentarer
Pizza
Hjemmelaget pizza er best! Lag en deig, sett den til heving mens du lager fyll. Etter en halvtime er deigen ferdig hevet, klar til utkjevling. Fyll bunnen med det beste du vet – her er det nesten ingen begrensninger. Italiensk pizza betyr tynn bunn, noen godsaker på topp, 15 minutter i ovnen; og vips så er kvelden reddet.
[LES VIDERE… →]
Onsdag, 25 Mai 2011 2 Kommentarer
Tagliatelle al pesto
Å heller bruke tagliatelle istedet for spagetti gjør pastaretten plutselig mer spennende! Her gir Superkokken deg en oppskrift på en enkel, og svært velsmakende pasta. Grønne grønnsaker er godt og gir masse energi, hele året rundt.
Tirsdag, 24 Mai 2011 Ingen Kommentarer