Kategori — Grillmat
Ferske hjemmelagde pølser
Den beste grunnen å lære å lage pølser selv, er at i Norge får du faktisk ikke kjøpt ferske pølser i butikken. Et hederlig unntak er Idsøe i Stavanger. Ellers er det meste av pølser her til lands enten kokte eller røkte, farsebaserte og utspedde ting som man ikke helt vet hva de inneholder. Her er en liten guide og oppskrift hvordan du kan lage ferske pølser som virkelig er ferske, og smaker som pølser skal smake.
Mandag, 18 Juli 2011 1 Kommentar
Italienske pølser på grillen
Fredag, 8 Juli 2011 2 Kommentarer
Grillet indrefilet av svin
Grillet indrefilet, fantastisk smakfullt, mørt og saftig. Her gjelder det å ta tiden til hjelp med omsorgsfull marinering, være vaktsom ved grillen, og lage tilbehør som matcher – både i farge og smak.
Fredag, 17 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Scampi m/Avocadosalat
En fantastisk kombinasjon med ingredienser skapt for hverandre; Smaken av grillede skalldyr og hav, salt, søtt og surt, grønnsaker og dressing, perfekt som forrett til det meste som følger av godsaker på grillen. Dette er en av Mariann’s spesialiteter, gjør som henne: Løp og lag!
Torsdag, 16 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Nakkekoteletter
Koteletter smaker godt på grillen. Disse kan du selvsagt også tilberede i stekepannen. Nakkekoteletter smaker godt med en bit av Chorizopølse, fordi den er pikant i smaken. Topp det hele med en liten ostebit. Begge delene tilfører det lille ekstra til kotelettene.
6 store nakkekoteletter – litt fett sørger for at de smaker ekstra godt og blir saftigere ved grilling
12 skiver chorizopølse
Hvit geitost
Grill kotelettene og chorizoskivene på en side. Snu kotelettene og legg pølsebitene og osteskivene på toppen slik at osten smelter.
Serveres med salat og ferskt brød.
Mandag, 23 Mai 2011 2 Kommentarer
Marinade til grillkjøtt
Ønsker du litt forandring på grillkjøttet eller har du ikke hatt tid til å mørne det tilstrekkelig, så anbefaler Superkokken at du marinerer kjøttet noen timer før du griller det. Her får du oppskrift på en smaksrik og effektiv marinade.
[LES VIDERE… →]
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Kyllingspyd
Det er lurt å ha litt kylling når du skal igang med grilling. Kjøttet er lett, magert og fort å grille – og mange ganger er det noen som er skrekkelig sulten før det mørke kjøttet er ferdig grillet. Disse kommer iallefall til å bli glad i Grillkongen!
kyllingbryst
1/2 dl soyasaus
4 ss hvitvin
Skjær kyllingsbryst i små biter. Kyllingbitene marineres i blandingen av soya og hvitvin en times tid. Etter marineringen tres bitene på små spyd for grilling.
OBS! Bruker du trespyd, er det lurt å legge dem i vann før du legger dem på grillen
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Grilltips
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Grillpotet med skinke
Poteter kan være det kjedeligste og det beste å ha i huset. I denne oppskriften kan du til og med gjøre potetrestene til en eksotisk liten rett. Superkokken syns det er deilig å spise noe som er litt utenom det vanlige, selv på helt vanlige ukedager.
Til Grillpotet trenger du:
Kokte poteter
Spekeskinke
Olje
Superkokken finner frem allerede kokte poteter med skinn på, pensler disse med olje. Potetene får et belte av spekeskinke rundt magen. Stikk potetene på grillspyd og la dem få noen minutter på grillen. Potetene og skinken får en fin grillet overflate og smaker derfor ekstra godt.
Enkelt, eller?
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Koteletter
Superenkel grilling av koteletter kan være det beste. Grillmat er en fest i seg selv, og det samme kan enkel mat være. Bare pass på at du kjøper kjøtt av god kvalitet, særlig når du serverer det «plain» som her.
Fremgangsmåte:
Koteletter á 300 gr med ben pensles med olje og legges på godt oppvarmet grill – 5 minutter på hver side. Hell over noen dråper med god olivenolje og server!
Hvorfor ikke servere disse nygrillede kotelettene med en hjemmelaget potetform eller potetsalat + gulrøtter med timian.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer