Kategori — Frukt og Bær

Una visita alla distilleria di Mendrisio in Ticino (Svizzera)


DSC_2167 i blogg I destilleriet10 Mosten tas ut

In Ticino, a Mendrisio, a pochi chilometri dal confine con l’Italia, il Supercuoco viene introdotto  all’arte della distillazione della grappa ticinese. Ma perché preferire la grappa ticinese a quella italiana? Gianni Gerosa, Giancarlo Nicora e Truls Andersen spiegano…
[LES VIDERE… →]

mandag, 3 mars 2014   Ingen Kommentarer

Destilleri-besøk i Ticino, Sveits


DSC_2167 i blogg I destilleriet10 Mosten tas ut

I Mendrisio i italiensktalende Ticino – noen km fra den italienske grensen – fikk Superkokken innføring i sveitsiske destilleritradisjoner og selv smake hvorfor sveitsisk grappa er å foretrekke fremfor den italienske. Hvorfor? Gianni Gerosa, Giancarlo Nicora, og Truls Andersen forklarer.
[LES VIDERE… →]

fredag, 28 februar 2014   Ingen Kommentarer

Jordbær med mascarponekrem


Jordbær med mascarponekrem

Kombinasjonen med jordbær og mascarponekrem passer perfekt når du er sugen på noe søtt en kveld.
[LES VIDERE… →]

mandag, 6 mai 2013   Ingen Kommentarer

Stikkelsbærsyltetøy


Stikkelsbær gir deilig syltetøy. Dette syltetøyet smaker godt på brød, vafler og som smaksforsterker i yoghurt og smoothie. At det er så enkelt og hurtig å lage, er bonus!
[LES VIDERE… →]

fredag, 10 august 2012   Ingen Kommentarer

Eplekringle – gjærbakst


Det var årets nest siste epler brukt……….. Denne eplekringlen er deilig til frokost, til kaffepausen, til te – ja, egentlig er den deilig alltid. Som det meste av gjærbakst smaker den best fersk, men dette er en stor deig og et godt tips er å putte deler av kaken i fryseren.

[LES VIDERE… →]

onsdag, 2 november 2011   Ingen Kommentarer

Eple-chutney



Har du eple-chutney har du det meste og kan sette en spiss på kjøttretten, og sammen med ost har du plutselig en liten dessert eller kveldssnack. Servert til cottage cheese, har du straks et mellommåltid som smaker!

[LES VIDERE… →]

tirsdag, 1 november 2011   Ingen Kommentarer

Eplekake med mandler


Høst og epler fra venners hage betyr eplekaker i ulike varianter. Her er oppskriften på en kake som er både lett og rask. Sissels sure epler gjør seg godt, men søte epler går supergreit, de også. Jeg velger som oftes å lage kaker, chutney og eplemost med de eplene som er for sure til å spise.

[LES VIDERE… →]

onsdag, 5 oktober 2011   Ingen Kommentarer

Muffins med syltetøy


Årets siste rabarbra gikk til muffins som ble høytidelig servert til søndagsmiddagen. Du kan bruke annnet fyll enn rabarbra; blåe- og røde bær, epler eller moreller – ta det du liker best og lag et godt fyll. For meg gjør muffins med fyll susen – det blir plutselig noe ekstra-ekstra godt.

[LES VIDERE… →]

fredag, 19 august 2011   Ingen Kommentarer

Porsjonspavlova


Disse små, søte(!) porsjonskakene av marengs og krem er perfekte å servere om man får uventet besøk. Ha marengsen liggende tørt, og pynt med krem og det du ønsker av frukt og bær rett før servering. Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova, og lages gjerne ofte som én stor kake. Vi foretrekker de i porsjonsstørrelse.

[LES VIDERE… →]

onsdag, 6 juli 2011   4 Kommentarer

Rabarbrakake


Denne paien tar litt tid, men har du tiden til rådighet, kan vi garantere deilig resultat.  Superkokkens gane påstår at dette er en av de aller beste paideiger. Fyllet som består av både rabarbra, egg, rømme og mandler – er ubeskrivelig. Derfor – har du tid, kan vi anbefale at du iallefall en gang i løpet av den korte rabarbrasesongen lager denne himmelske smaksbomben.

[LES VIDERE… →]

onsdag, 22 juni 2011   Ingen Kommentarer

Side 1 av 212