Kategori — Fisk og Skalldyr
Superkokkens fisk- og skalldyr buffet
Her kommer noen av Superkokkens favoritter på fisk- og skalldyrbordet. Når det er sommertid og gjestene er mange, er det greit å ha noe å velge i som både barn, unge og voksne setter pris på. En miks av gamle schlägere og kanskje noe som ikke så ofte står på buffet-bordet. Noe er kjapt å lage, noe tar mer tid, uansett: Alle rettene her er med fisk eller skalldyr. Oppskrifter, tips og råd kommer etterhvert……
Fredag, 12 August 2011 Ingen Kommentarer
Spaghetti med muslinger
Spaghetti, olivenolje, hvitløk, persille og muslinger. Det lukter Italia! – Bel Paese
Torsdag, 11 August 2011 2 Kommentarer
Sabines fjellørret
Hva kan måle seg med selvfisket fjellørret. OK, da..Sabine og Superkokkens andre gode hjelpere fikk fisken.
På bordet kom den, med italienskinspirerte grønnsaker og beurre blanc saus.
Onsdag, 10 August 2011 2 Kommentarer
Stekt makrell med rømmesaus
Stekt makrell med rømmesaus er en utrolig enkel rett som tar kort tid å lage og ikke er særlig kostbar, spesielt dersom du er så heldig å få makrellen på kroken selv. Du kan selv velge om du vil steke hele fisken, eller som Superkokken ofte gjør, bruke fileter.
Tirsdag, 9 August 2011 1 Kommentar
Fritert fjellørret i grønnsak vinaigre
Dette er en klassisk oppskrift på bondekost fra Italia ‘Pesce in Carpione’. Ulike typer småfisk brukes; sardiner, ørret samt en som heter Alborelle. [LES VIDERE… →]
Mandag, 8 August 2011 Ingen Kommentarer
Scampi m/Avocadosalat
En fantastisk kombinasjon med ingredienser skapt for hverandre; Smaken av grillede skalldyr og hav, salt, søtt og surt, grønnsaker og dressing, perfekt som forrett til det meste som følger av godsaker på grillen. Dette er en av Mariann’s spesialiteter, gjør som henne: Løp og lag!
Torsdag, 16 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Fiskegrateng
Om du bruker fersk eller kokt fisk, så kan du kjapt lage en fiskegrateng. Her er det brukt ferdig kokt fisk.
Fredag, 10 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Krabbe-suppe
Det er ikke så ofte Superkokken spiser krabbe, så når denne suppen kommer, da tas alt det tapte igjen. Nå har du enda en super måte å tilberede krabbe på når du er ute og kjøper fylte krabbeskjell, og ikke helt vet hvordan du skal gjøre det denne gangen. [LES VIDERE… →]
Torsdag, 9 Juni 2011 2 Kommentarer
Ansjos – litt om rensing og anvendelighet
Superkokken elsker ansjos fra Italia og Sicilia, og synes de aller, aller beste er de som er hermetisk nedlagt i salt. Det er i prinsippet speket ansjos, og lages og preserveres i grunnen på samme måte som Spekesild, og Spekelaks – som fremdeles gjøres i Norge noen plasserer.
Torsdag, 9 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Leif Mannerströms reker
Svenske Mannerström er en guru når det gjelder fisk og skalldyr!
Superkokken går aldri forbi hans resturanter. Likevel, her kommer en av hans retter som kan lages enkelt og vellykket hjemme.
1 kg reker/scampi – kokt eller rå
4 ss olivenolje
2 hele hvitløk, som utgjør ca 15-20 hvitløksbåter
1 chili
en bunt bladpersille
salt og pepper
Gjør såher:
Gi hvitløk og chili (uten frø) en kort steking i varm olje. Tilsett reker/scampi. Disse stekes kort og raskt. Det er enklere med rå skalldyr for da forteller rekene selv når de er ferdige – de blir rød istedet for grå.
Ha på salt, pepper og finhakket bladpersille.
Serveres med en gang. Husk sitron og godt brød.
Torsdag, 2 Juni 2011 Ingen Kommentarer