Kategori — Drikke
Nytt på Superkokken – Helgens drink
Superkokken vil fremover presentere en ny drinkoppskrift hver fredag til sine besøkende. Så stikk gjerne innom her før helgens festligheter for gode tips. Vi starter allerede i dag, titt innom litt senere for «Gin møter sitron».
[LES VIDERE… →]
Fredag, 26 August 2011 Ingen Kommentarer
Øl- og pølsesmaking
Superkokkens panel testet 4 håndverks-øl til tre av våre grillede grove pølsetyper. Normalt drikkes det vin til slike pølser – hvordan gikk det med øl?
Fredag, 5 August 2011 2 Kommentarer
Øl – Lervig Aktiebryggeri
Torsdag, 21 Juli 2011 Ingen Kommentarer
Beeramisu
Desserten over alle desserter? En spennende og norsk-oppfunnet variant av Tiramisu – der Hylje Mortensen med kulinarisk kløkt, smakskunnskap og øl, i stedet for Marsala, gir en ny dimensjon med sin Beeramisu (oversatt: øl meg opp!). Oppskriften er hentet fra hans dessertbok «Dessert, øl og vin», 2006, Mortensen, Engen og Engen – alle med øl! Gjengitt her med forfatterens generøse tillatelse – etter vårt hyggelige møte på Mat- og ølfestivalen i Oslo i juni 2011. Klikk og les mer om hvordan du går frem……
Fredag, 24 Juni 2011 2 Kommentarer
Vinklubb – Smak og behag
Vinklubb. Joda, også Superkokken er med i vinklubb. Hele 17 år har det blitt, og fokus er alltid det samme; God mat og vin-akkompagnement, hyggelig selskap – og en liten intern konkurranse. Les mer om Superkokkens siste vinklubb-treff. Kanskje får du noen tips til neste middagsselskap du skal arrangere?
Mandag, 20 Juni 2011 Ingen Kommentarer
Øl- og matfestivalen i Kubaparken
Den italofile Superkokken var i går på utdanning i ølens verden på festivalen som avsluttes på lørdag.
[LES VIDERE… →]
Torsdag, 2 Juni 2011 1 Kommentar
Rødvin fra Sør-Afrika
Vin fra Sør-Afrika er relativt nytt her på berget fordi vi i mange år håndhevet handelsblokade ifm Appartaidregimet. At Sør-Afrika var under blokade fra kjøpekraftige markeder, påvirket nok vinkvaliteten, fordi det var ulønnsomt å legge tid og penger i å foredle vinen. Endringer i den politiske situasjonen betydde mye for vinen – stor eksport sørget for en trinnvis økning i kvaliteten på vinen.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Prosecco
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
En dråpe om Chardonney, Champagne og Chablis
Chardonnaydruen kommer opprinnelig fra Frankrike, nærmere bestemt Bourgogne og er meget populær blant både vinprodusenter og vindrikkere.
Noen karakteristika:
Chardonney fra Champagne og Chablis smaker av delikat av mineral og sitron.
Chardonney fra USA og Australia har smaksinnslag fra aprikos og ananas.
Chardonney som er lagret på eikefat er det mye godt slutt med. Fordi eikelagret Chardonney ikke var populært hos den store gruppen av vindrikkere, merker nå mange av produsentene etiketten med ”unoaked Chardonney”.
– Og når det gjelder Champagne:
Champagne som er laget på kun Chardonney druen kalles ”blanc de blancs” og kjennetegnes av eleganse, letthet og mineraler. Best av alt: prøv selv.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
”Sunn” appelsindrink
En av vinterens aller beste frukter er appelsiner. I den sesongen er de ekstra store, søte, saftige og sunne C-vitaminbomber.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer