Kategori — Drikke

Nytt på Superkokken – Helgens drink


Superkokken vil fremover presentere en ny drinkoppskrift hver fredag til sine besøkende. Så stikk gjerne innom her før helgens festligheter for gode tips. Vi starter allerede i dag, titt innom litt senere for «Gin møter sitron».
[LES VIDERE… →]

Fredag, 26 August 2011   Ingen Kommentarer

Øl- og pølsesmaking


Superkokkens panel testet 4 håndverks-øl til tre av våre grillede grove pølsetyper. Normalt drikkes det vin til slike pølser – hvordan gikk det med øl?

[LES VIDERE… →]

Fredag, 5 August 2011   2 Kommentarer

Øl – Lervig Aktiebryggeri


Superkokken’s hovedattraksjon i dag!

[LES VIDERE… →]

Torsdag, 21 Juli 2011   Ingen Kommentarer

Beeramisu


Bilde: Hylje Mortensen ©

Desserten over alle desserter? En spennende og norsk-oppfunnet variant av Tiramisu – der Hylje Mortensen med kulinarisk kløkt, smakskunnskap og øl, i stedet for Marsala, gir en ny dimensjon med sin Beeramisu (oversatt: øl meg opp!). Oppskriften er hentet fra hans dessertbok «Dessert, øl og vin», 2006, Mortensen, Engen og Engen – alle med øl! Gjengitt her med forfatterens generøse tillatelse – etter vårt hyggelige møte på Mat- og ølfestivalen i Oslo i juni 2011. Klikk og les mer om hvordan du går frem……

[LES VIDERE… →]

Fredag, 24 Juni 2011   2 Kommentarer

Vinklubb – Smak og behag


 

Vinklubb. Joda, også Superkokken er med i vinklubb. Hele 17 år har det blitt, og fokus er alltid det samme; God mat og vin-akkompagnement, hyggelig selskap – og en liten intern konkurranse. Les mer om Superkokkens siste vinklubb-treff. Kanskje får du noen tips til neste middagsselskap du skal arrangere?

[LES VIDERE… →]

Mandag, 20 Juni 2011   Ingen Kommentarer

Øl- og matfestivalen i Kubaparken



Den italofile Superkokken var i går på utdanning i ølens verden på festivalen som avsluttes på lørdag.
[LES VIDERE… →]

Torsdag, 2 Juni 2011   1 Kommentar

Rødvin fra Sør-Afrika


Vin fra Sør-Afrika er relativt nytt her på berget fordi vi i mange år håndhevet handelsblokade ifm Appartaidregimet.  At Sør-Afrika var under blokade fra kjøpekraftige markeder, påvirket nok vinkvaliteten, fordi det var ulønnsomt å legge tid og penger i å foredle vinen. Endringer i den politiske situasjonen betydde mye for vinen – stor eksport sørget for en trinnvis økning i kvaliteten på vinen.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Prosecco


Prosecco – da snakker vi om Italienske bobler som smaker godt alene eller til mat

[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

En dråpe om Chardonney, Champagne og Chablis


Chardonnaydruen kommer opprinnelig fra Frankrike, nærmere bestemt Bourgogne og er meget populær blant både vinprodusenter og vindrikkere.

Noen karakteristika:

Chardonney fra Champagne og Chablis smaker av delikat av mineral og sitron.

Chardonney fra USA og Australia har smaksinnslag fra aprikos og ananas.

Chardonney som er lagret på eikefat er det mye godt slutt med. Fordi eikelagret Chardonney ikke var populært hos den store gruppen av vindrikkere, merker nå mange av produsentene etiketten med ”unoaked Chardonney”.

–          Og når det gjelder Champagne:

Champagne som er laget på kun Chardonney druen kalles ”blanc de blancs” og kjennetegnes av eleganse, letthet og mineraler. Best av alt: prøv selv.

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

”Sunn” appelsindrink


En av vinterens aller beste frukter er appelsiner. I den sesongen er de ekstra store, søte, saftige og sunne C-vitaminbomber.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 23 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 2 av 212