Kategori — Dessert og Kaker
Kvæfjordkake – «Verdens beste»
Kvæfjordkake er 17. mai, det er sommer, det er jul, bursdag og lykkedag – alt på en gang. Kaken er deilig og den blir aller best om den får stå i fred et døgn før den serveres. Er du nøye på oppskriften, vil du lykkes og garantert gjøre lykke blant små og store kakemonser. Imponerer du ikke med denne kaken, så har du ikke invitert de rette gjestene.
Onsdag, 25 Mai 2011 2 Kommentarer
Sicilian ricotta cake – Cassata siciliana
Ingredients
675 g ricotta
finely grated rind of 1 orange
2 sachets of vanilla sugar
75 ml orange-flavoured liqueur
115 g candied peel
8 trifle sponge cakes
60 ml freshly squeezed orange juice
extra candied peel, to decorate
1. Push the ricotta through a sieve into a bowl, add the orange rind, vanilla sugar and 15 ml of the liqueur and beat well to mix. Transfer about one-third of the mixture to another bowl, cover and chill until serving time.
2. Finely chop the candied peel and beat into the remaining ricotta cheese mixture until evenly mixed. Set aside while you prepare the tin.
3. Line the base of a 1,2 litre loaf tin with non-stick baking paper. Cut the trifle sponges in half through their thickness. Arrange four pieces of sponge side by side in the bottom of the loaf tin and sprinkle with 15 ml each of liqueur and orange juice.
4. Put one-third of the ricotta and fruit mixture in the tin and spread it out evenly. Cover with four more pieces of sponge and sprinkle with another 15 ml each liqueur and orange juice as before.
5. Repeat the alternate layers of ricotta mixture and sponge until all the ingredients are used, soaking the sponge pieces with liqueur and orange juice each time. And ending with soaked sponge. Cover with a piece of non-stick baking paper.
6. Cut a piece of card to fit inside the tin, place on top of the non-stick baking paper and weigh down evenly. Chill for 24 hours.
7. To serve, remove the weighs, card and paper and run a palette knife between the sides og the cassata and the tin. Invert a serving plate on top of the cassata, then invert the two so that the cassata is upside down on the plate. Peel off the lining paper.
8. Spread the chilled ricotta mixture over the cassata to cover it completely, then decorate the top with candied peel. Serve chilled.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Superkokkens sitronkake med karve
Denne kaken digger Superkokken og vennene hennes. Kaken smaker like godt varm eller kald, med eller uten krem. Deilig med et glass dessertvin eller søt musserende vin, til kaffe og te. Den kan spises alene eller sammen med gode venner. Alle muligheters kake, med andre ord.
150 gr usaltet smør
200 gr sukker
2 egg
250 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1,5 dl helmelk
3 ss finhakket sitronskall
2 ss karvefrø
Sukker og smør røres hvitt. Rør inn eggeplommene – en om gangen. Hvetemel, bakepulver, sitronskall og karvefrø blandes og røres inn vekselsvis med melken. Litt om gangen.
Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i røren med nennsom hånd. Røren helles over i en avlang brødform som er kledd med bakepapir.
Stekes i ovn på 180 grader i ca 1 time og 15 minutter. Test med bakepinne – hvis ikke røren sitter fast på pinnen, ja da er kaken ferdig.
La kaken få avkjøle i formen 5-10 minutter før du tar den ut av formen og lar den få avkjøle seg på rist.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Rabarbrakake – bra bra
Dette er en kake/dessert som kommer fra Superkokkens bestemor. Den gang da var den en fast gjenganger på søndager i sommersesongen og så lenge rabarbraen var spiselig. Nå kan vi nyte den hele året – iallefall de som har litt rabarbra på lur i fryseren. Serverer du den varm, kan du gjerne legge ved litt iskrem på tallerkenen.
Kakebunn:
60 gr usaltet smør
200 gr brunt sukker
1 egg
180 gr hvetemel
1 ts bakepulver
Strø:
100 gr sukker
½ ts muskat
Fyll :
2,5 dl rømme
475 gr rabarbra, renses og kuttes i 2 cm lange biter
Superkokkens mikser rører smør og sukker til det er hvitt. Deretter røres egg, mel og bakepulver inn – vekselsvis med rømmen. Vend forsiktig inn rabarbrabitene. Røren helles over i en 20×25 cm form – obs! dekk den med bakepapir. Miks sukker og muskat og strø det over deigen.
Stekes i 40 minutter på 190 grader. Test gjerne med en bakepinne. Hvis røren ikke kleber seg til pinnen, så er rabarbrakaken ferdig! Avkjøles i formen før du tar den ut.
Smaker like godt varm eller kald, med eller uten fløte, alene eller sammen med familie og venner, med eller uten dessertvin, kaffe eller annen drikke.
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Melon og honning
Dessert har ikke gått av moten. Vi fortjener en god dessert rett som det er. Her får du oppskriften på en frisk og søt og sunn dessert – som heller ikke tar for lang tid å lage. Den er også fin for å få avsetning av ripsbærene. Serverer du den med is, så får du bonuspoeng fra de minste.
1 honningmelon
1 dl honning
2 ss finhakket sitronskall
75 g valnøtter
Ca 150 g rips
Vaniljeis
Melonen deles i fire tykke skiver og frøene fjernes.
Gi honningen, sitronskall og de grovt hakkede valnøttene en forsiktig oppvarming.
Superkokkens servering er slik:
Stor og fin tallerken med melon – i midten av melonen fyller du opp med iskrem og rips. Hell over den varme honningsausen og server straks.
Husk – barn under 2 år skal ikke serveres honning!
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer
Brun og rød og hvit dessert fra Sør-Afrika
Denne desserten kommer fra Sør-Afrika. Den er lekende lett å lage og passer like godt som avslutning på et fiskemåltid eller etter en kjøttmiddag.
Oppskrift til 4
2 dl fløte
1 boks hermetisert melk
1 stor mango
3 ts cognac
24 Mariakjeks
Fløten vispes, deretter blandes 1 boks hermetisert melk i fløten og begge deler vispes sammen til en luftig konsistens.
Mangoen deles i to og fruktkjøttet presses gjennom en sil og sammen med cognac vendes begge deler forsiktig inn i fløte- og melkeblandingen.
Smuldre kjeksen. Fordel moussen og kjeksen lagvis i gjennomsiktige dessertglass/former. Du starter og slutter av med moussen.
Glassene settes til avkjøling i fryseboksen i 2 timer. Tas ut 20 minutter før servering. Pynt med pent oppskårne jordbær på toppen av ”Brun og Rød og Hvit desserten”.
Mandag, 23 Mai 2011 3 Kommentarer
Superkokkens pannekake
Alt har en ende, men pølsa har to – pannekaka har ingen, men er likevel god
5 dl melk
3 egg
3 dl hvetemel eller samalt hvete
1 ts salt
Pisk alt sammen, tilsett ett egg om gangen.
Mens røren får stå i 10 minutter , finner du frem stekepanne, smør, øse og stekespade.
Husk at du må ha smør i pannen for hver gang du steker en ny pannekake.
Pannekakene er best varme og kan serveres med sukker, blåbær eller ost.
Supergodt!
Mandag, 23 Mai 2011 Ingen Kommentarer