Kategori — Brød og bakverk

Kake med syltede bær og yoghurt


Søndag, 9 Oktober 2011   Ingen Kommentarer

Langsomt brød med lite gjær – «No knead bread»



OK da, jeg svelget stoltheten og bakte «No knead bread». Egentlig tenkte jeg at det var pasé og helt sikkert nokså oppskrytt. Min forestilling var at det bare vare en jålete måte å bake brød på. Så feil kan selv Superkokken ta! Brødet ble kjempegodt, basta!!
[LES VIDERE… →]

Fredag, 16 September 2011   Ingen Kommentarer

Vaniljekake


Dette er en kake som er enkel å lage, den kan gjerne fryses, og er perfekt til å servere hvis du får overraskende besøk.
[LES VIDERE… →]

Onsdag, 14 September 2011   Ingen Kommentarer

Focaccia


Focaccia er smaken av lange middager, fersk brød til lunsjen og en litt anderledes matpakke dagen etterpå – hvis det er rester igjen da! Jeg liker å lage focaccia av speltmel fordi jeg syns det gir litt mer smak i forhold til vanlig hvetemel. I tillegg gir speltmelet mer luft i focaccia’en og minner meg om slik jeg får den i Italia.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 17 August 2011   Ingen Kommentarer

Mørlefser á la Paula


Ingen baker lefser som svigermor, men det er lov å prøve seg. Her er oppskriften for den som tar utfordringen.

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 2 August 2011   2 Kommentarer

Energi-bar til Styrkeprøven


Det gamle rådet å ta med mandler og rosiner ikke er dumt når Superkokken legger ut på Styrkeprøven. Her er noen tips til å lage egne energi barer basert på nettopp mandler og rosiner, til en brøkdel av prisen i butikk. Les videre og få tips – så får du rene gourmet-turen på sykkel til Oslo.
[LES VIDERE… →]

Torsdag, 23 Juni 2011   1 Kommentar

Loff – helt enkelt


Loff er mel og gjær, salt og vann. Altså fire enkle ingredienser og likevel smaker den forskjellig fra gang til gang. Som gammel baker glemmer ikke Superkokken en av de viktigste ingrediensene i brødbaking – tid.

[LES VIDERE… →]

Torsdag, 16 Juni 2011   Ingen Kommentarer

Brød – passelig grovt


Brød kan lages grovt, fint og passelig grovt. I dette brødet brukte Superkokken litt av det melet som sto i skapet og lagde et knallgodt brød. Hjembakt brød gjør dagens matpakke ekstra god og særdeles god om du har legger på det pålegget som du liker best. Brød er ypperlig også som tilbehør til en helt vanlig salat.

[LES VIDERE… →]

Mandag, 6 Juni 2011   Ingen Kommentarer

Ostepai


Pai kan være redningen når du ikke vet hva du skal lage, eller når du har glemt å planlegge middagen. Her er oppskrift på en pai uten kjøtt eller fisk, men pai kan smaksettes som du ønsker.  Har du kjøttrester, kan disse puttes i paien. Det samme gjelder for grønnsaker. Paprika, purreløk og broccoli passer veldig godt i pai. Alt som har sterke farger og smaker god passer i pai.

Paibunn:
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann. Samle deigen og la den stå kaldt i ca 30 minutter. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Putt paien i ovn på 200 grader. Stek i ca 10 minutter.

Fyll:
250 gr revet ost
2 løk
timian
salt og pepper
4 egg
3 dl melk

Dekk paibunnen med løk som er stekt gylden. Bland egg, melk og krydder – hell dette over i paien. Dryss over osten. Stekes på 180 grader i ca 30 minutter – eller til eggeblandingen er stiv.

Paien serveres varm eller kald. Smaker godt med frisk salat.

Torsdag, 2 Juni 2011   Ingen Kommentarer

Fint rugbrød


Her får du oppskrift på et godt brød, godt til salt pålegg såvel som til søtt pålegg. Hjembakt brød er realt fordi du vet hva det inneholder. Det er mettende og det smaker godt hver dag. Oppskriften gir to brød, og du kan godt putte det ene i fryseren om du vil spare det til senere. Forresten; bakedag er fint å kombinere med typiske hjemmekvelder.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 25 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Side 5 av 6« Første...23456