Masse Matglede på Gladmat

Gladmat er et folkehav! Hele området på begge sider av Vågen er tett i tett med stands og gode smaker. At solen tittet frem etter flere dager med regn, gjorde nok sitt til at det var så utrolig mange folk som deltok. Små og store, «folk flest», bransjefolk og kjendiser var godt representert. Her er noen av våre inntrykk i tekst og bilder …..

Profilerte matglade Mona Halvorsen deltok på festivalen blant annet som dommer i Pizza-NM. Vi fanget Mona i et koselig øyeblikk sammen med kanskje noen kommende kokker og fremtidige kokebokforfattere.

Indisk mat er ikke hverdagskost hjemme hos Superkokken til tross for at det er en favoritt. Her grilles tandoorimarinerte kyllingbiter ‘chicken tikka’ på reale grillspyd.

På denne standen ble vi svært fasinert over tandorii-ovnen. Tenk en ekte tandorii-ovn midt i Stavanger sentrum. Her var folkene i gang med å bake ut deigen til chapati og nan-brød i ulike varianter. Det er ikke farefritt å bake nan! Ovnen holder ca 450 grader, og her er det om å gjøre å være rask – selv om bakeren tar sine forholdregler og har hjelperedskap når brødet skal inn og ut av ovnen.

Superkokken skulle ønske at flere av de spiseplassene som serverer chapati og nan-brød kunne få lov til å ha en ekte ovn i restaurangen. Brød bakt i denne spesialovnen smaker spesielt godt! Vi testet nan i ulike varianter: enkelt, med hvitløk og med ost – og alle innbydde til mersmak!

Superkokken fant en enslig stand som tilberedte vietnamesisk mat. Her smakte vi på grillet marinert svinekjøtt, saftig og smaksrikt. I tillegg måtte vi smake litt på frityrstekte akkar samt grønnsaker. Alt kunne vi anbefale og smake mer av.

«Fra Italia og Frankrike kommer de beste salami» sier Superkokken. Generøst nok fikk alle en gratis prøvesmak av samtlige salami fra den franske standen hos Gladmat. Det var smaker med kvalitet! Det samme opplevde vi i kontakt med den italienske ostespesialisten – smaksprøver ble villig delt ut.

Superkokken & Co ble veldig begeistret for Lervig! Det var naturlig og veldig hyggelig å kunne velge drikke fra et lokalt bryggeri som hadde så mye spennende øl å by på.

Fordi det var så mange gode smaker, ble det vanskelig å velge og typisk nok ble det kjøpt litt av hvert til å ta med hjem, også oliven.

Med så mye «ordentlig» mat, er det alltid godt å slutte av med litt søtt – for sikkerhets skyld!


Stikkord:
,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar