Mørlefser á la Paula

Ingen baker lefser som svigermor, men det er lov å prøve seg. Her er oppskriften for den som tar utfordringen.

Ingredienser:
2 kopper sukker
2 kopper smeltet smør
1 kopp sirup
4 kopper kefir
3 strøkne ss hjortesalt
1 ts bakepulver
Hvetemel til en passe deig. Det betyr at du får en deig som kan kjevles uten at den heger fast i kjevlen eller underlaget.

Kjevl ut runde lefesemner som måler ca 22 cm i diameter, ca 1/2 cm tykke.
Stekes på varmluft,  ca 200-225 grader. Ferdig når de er passe gyldne – og det tar ikke mange minutter.
Når lefsene er avkjølte smører du dem med en blanding av smør, sukker og kanel. Del leiven i to halvdeler som brettes mot hverandre. De du ikke spiser i løpet av de nærmeste dagene, putter du i fryseren.


Stikkord:
, , , , , , , ,


Del med andre:

2 kommentarer

1 Unni { 02.08.11, Kl: 20:23 }

Tror ikke det blir noen til frysa!

2 Superkokken { 02.08.11, Kl: 20:40 }

Enig, Unni. De er jo så gode at de sjelden kommer dit!

Legg til en kommentar