Mørlefser á la Paula
Ingen baker lefser som svigermor, men det er lov å prøve seg. Her er oppskriften for den som tar utfordringen.
Ingredienser:
2 kopper sukker
2 kopper smeltet smør
1 kopp sirup
4 kopper kefir
3 strøkne ss hjortesalt
1 ts bakepulver
Hvetemel til en passe deig. Det betyr at du får en deig som kan kjevles uten at den heger fast i kjevlen eller underlaget.
Kjevl ut runde lefesemner som måler ca 22 cm i diameter, ca 1/2 cm tykke.
Stekes på varmluft, ca 200-225 grader. Ferdig når de er passe gyldne – og det tar ikke mange minutter.
Når lefsene er avkjølte smører du dem med en blanding av smør, sukker og kanel. Del leiven i to halvdeler som brettes mot hverandre. De du ikke spiser i løpet av de nærmeste dagene, putter du i fryseren.
Stikkord:
bakepulver, hjortesalt, hvetemel, jul, kefir, lefser, sirup, smor, sukker
Del med andre:
2 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar