Lutefisk

Lutefisk serveres med de beste potene du kan finne, bacon og erterstuing. Også er det jo de som sverger til annet tilbehør som brunost, sirup og/ eller hvit saus. Hva du nå enn velger som tilbehør – beregn ½ kg fisk pr person for lutefisk serveres minst to ganger!

Ingredienser:
500 g lutefisk pr pers
Salt
Bacon
Erter
Smør
Muskat

Fremgangsmåte:
En time før fisken skal i ovnen, legger jeg den i ovnskuffen og strør over godt med salt. Legg fisken med skinnsiden ned. Blir det mye vann i stekeovnsskuffen heller jeg det ut før jeg setter den til baking i ovnen.
Dekk over fisken med aluminiumsfolie og sett i ovn på 200 grader i ca 45 minutter.

Bacon deles i små terninger og stekes godt. Serveres med baconfettet.

Erterstuing
La ertene ligge i vann natten over. Kok ertene møre i nytt vann som er tilsatt sukker. Mos ertene litt og helt til slutt tilsetter jeg en liten dash muskat, salt, pepper og litt smør for å spisse smaken litt.

Godt øl og en god akevitt er ikke å forakte.


Stikkord:
, , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar