Lever alla Veneziana
Dette er en klassisk italiensk oppskrift – Fegato alla Veneziana – som faktisk ligner mye på en norsk oppskrift. Lever er både sunt og vanvittig godt – synd at det sjelden er å se på middagsbordet – heldigvis er det nå på moten igjen. Retten er både enkelt og raskt å lage. Du steker faktisk leveren like fort som du leser denne oppskriften!
Ingredienser:
1/2 kg lever, helst kalv. Skjæres i små biter, eller munnfuller
Olje
Smør
4 mellomstore løk, delt i to og skjært i tynnme skiver
Litt salvie
1 dl hvitvin eller noen spiseskjeer hvitvinseddik
Salt
Pepper
Fremgangsmåte:
Stek løken i en kasserolle med olje og smør i ca 10 minutter på middels varme.
Sett opp varmen, tilsett leveren og la den steke til den mister fargen.
Blir det mye løk i pannen kan du eventuelt ta ut løken og steke leveren alene. Ha deretter løken tilbake i kasserollen og bland godt.
Tilsett hvitvin – eventuelt eddik, og la det koke opp.
Tilsett deretter salvie. Skulle det bli tørt i pannen hvis du bruker eddik – tilsett litt vann.
Salte og pepre til slutt
Serveres med ferskt sprøstekt brød. Nam!
Stikkord:
Hvitvin, hvitvinseddik, kalvelever, lever, løk, okselever, olje, Pepper, salt, salvie, smor
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar