Lasagne med squash
En deilig vegetar-lasagne! Du kan lage en stor porsjon når du først er i gang, da den egner seg fint å fryse ned.
Til hvit saus (bechamel):
2 ss smør
2 ss hvetemel
1/2 l melk, oppvarmet
Salt
Hvit pepper
Malt muskat
Squash, skjært i 0,5 cm tynne skiver
Ferske tomater , i tynne skiver
Lasagneplater, hvite eller grønne (spinat)
Parmesan
Fremgangsmåte:
Lag bechamel på vanlig møte: Smelt smør og rør ut melet. La det putre på svak varme et par minutter slik at den rå melsmaken forsinner. Tilsett melken litt etter litt, og rør kontinuerlig slik at det ikke klumper seg. Når sausen er som tykk fløte smaker du til med salt, pepper og malt muskat.
Smør den ildfaste formen som du skal lage lasagnaen i og legg et lag med pastaplater nederst uten at de overlapper hverandre for mye.
Fordel litt bechamel over platene og fordel deretter squash-skivene over og noen tomtaskiver. Strø over med parmesan.
Fortsett slik til du får mange lag med pastaplater, bechamel, squash, tomat og parmesan.
Avslutt det hele med parmesan og fordel tilslutt noen smørklatter over.
Settes i ovnen på 220 gr. inntil overflaten blir gylden – ca 20-30 minutter.
Stikkord:
lasagneplater, mel, melk, muskat, Parmesan, pwpper, smor, squash, tomater
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar