Lasagne med skinke og tomat
Til hvit saus (bechamel):
2 ss smør
2 ss hvetemel
1/2 l melk, oppvarmet
Salt
Hvit pepper
Malt muskat
Tomatsaus:
2 ss olje
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hermetiske tomater, most eller finhakket
Fersk basilikum eller 1/2 ts tørket basilikum
Salt
Pepper
Lasagneplater, hvite eller grønne (spinat)
Kokt urøkt skinke i skiver
Parmesan
Fremgangsmåte:
Lag bechamel på vanlig møte: Smelt smør og rør ut melet. La det putre på svak varme et par minutter slik at den rå melsmaken forsinner.
Tilsett melken litt etter litt, og rør kontinuerlig slik at det ikke klumper seg.
Når sausen er som tykk fløte smaker du til med salt, pepper og malt muskat.
Tomatsaus:
Varm olje i en kasserolle og tilsett hvitløk, når det er gylden tilsettes tomater, rør om og tilsett basilikum og la sausen småputre i ca 20 minutter eller til oljen kommer til overflaten.
Smør den ildfaste formen som du skal lage lasagnaen i og legg et lag med pastaplater nederst uten at de overlapper hverandre for mye.
Fordel litt bechamel over platene og legg deretter et lag med kokt skinke. Fordel litt tomatsaus over og strø over med parmesan.
Fortsett slik til du får mange lag med pastaplater, bechamel, skinke, tomat og parmesan.
Avslutt det hele med parmesan og fordel tilslutt noen smørklatter over.
Settes i ovnen på 220 gr. inntil overflaten blir gylden – ca 20-30 minutter.
Stikkord:
Basilikum, hermetiske tomater, hvetemel, hvit pepper, Hvitløk, Kokt urøkt skinke, lasagneplater, melk, muskat, olje, Parmesan, Pepper, salt, skinke, Smør
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar