Lasagne al ragù


Ragù er Bolognese saus, og brukes til mange typer pasta; Tagliatelle, spaghetti, fettucine, papardelle osv osv. Her følger oppskriften på det som regnes den originale Ragù – denne gang sammen med lasagne.

Ingredienser:

Ragù:

2 ss løk, finhakket
3 ss oliveneolje
40 g smør
2 ss selleri, finhakket
2 ss gulrot, finhakket
350 g kjøttdeig
Salt
2,5 dl hvtvin eller rødvin
8 ss melk
1/8 ts malt muskat
1 boks hermetiske tomater, hakket

Varm opp olje og smør i en kasserolle.  Tilsett løk og la det surre til det blir gjennomsiktig.
Tilsett så gulrot og selleri, rør om og la der surre i et par minutter.
Tilsett kjøttdeig, og mos den så godt du kan med en gaffel eller trespade.
Tilsett salt, og stek kjøttdeigen inntil den har skiftet farge.
Tilsett vinen, og la det koke inntil den har kokt helt inn.
Tilsett deretter melk og muskat og la det koke helt inn.
Så kan du tilsette tomater, rør om. Når det har nådd kokepunktet, slår du ned varmen og lar det koke sakte, dvs det plopper bare litt innimellom nedi gryta.

Slik skal det småkoke i 31/2 – 4 timer. Det er bl.a. den lange koketiden som gjør susen med denne sausen. Dette er slow food, så ikke juks!

Lasagne lager du på vanlig måte:

Ingredienser lasagne:

2 ss smør
2 ss hvetemel
1/2 l melk, oppvarmet
Salt
Hvit pepper
Malt muska
Lasagneplater, hvite eller grønne (spinat)
Ragù
Parmesan
Et par ss smør

Hvit saus/bechamel lager du slik: Smelt smør og rør ut melet. La det putre på svak varme et par minutter slik at den rå melsmaken forsinner.
Tilsett melken litt etter litt, og rør kontinuerlig slik at det ikke klumper seg.
Når sausen er som tykk fløte smaker du  til med salt, pepper og malt muskat.

Smør en ildfast form, smør den med litt ragù i bunnen. Legg et lag med pastaplater over der igjen uten at de overlapper hverandre for mye.
Fordel litt ragù over pastaplatene, og deretter fordeler du litt bechamel over platene.
Strø parmesan over.

Legg et nytt lag med pastaplater, og deretter ragù, bechamel og parmesan.
Fortsett slik til du har laget max 6 lag..

Avslutt det hele med bechamel, parmesan og fordel tilslutt noen smørklatter over.

Settes i ovnen på 220 gr. inntil overflaten blir gylden – ca 20 minutter.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

21 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar