Lapskaus
Lapskaus med røkt og fersk svineknoke, sopp og grønnsaker
Ingredienser:
500 g Salt kjøtt, røkt eller fersk svineknoke, skjært i terninger
10 poteter, skjært i terninger
3-4 gulrøtter, skjært i terninger
2-3 selleristenger, skjært i terninger
1 liten squash, skjært i terninger
2-3 tykke skiver kålrot, skjært i terninger
1 liten suppetallerken med hele ferske sopp
1/2 purreløk, skjært i biter
Kraft eller buljong
Salt
Pepper
Skjær opp alle grønnsakene. Hell 1 liter vann og 1 buljongterning eller 1l kokekraft i en kasserolle og la det koke opp.
Tilsett poteter, gulrøtter og selleri. Kok opp og la det putre i 10 minutter.
Tilsett deretter de andre andre grønnsakene. Rør om og la det koke til alt er mørt.
Skulle det bli lite vann tilsetter du en øse om gangen og lar det koke videre.
Tilsett salt og pepper mot slutten, og la lapskausen koke til den blir litt «grøtete» .
I en lapskaus kan du gjerne bruker rester du har. Potetene kan gjerne være kokte fra før.
Rester fra en kjøttmiddag henter du fra kjøleskapet og skjærer opp i passende stykker, enten det er okse eller kalvesteken eller pølser fra i går.
Server med et dryss pepper og flatbrød til.
Stikkord:
buljong, fersk sopp, fersk svineknoke, gulrøtter, Kraft, Pepper, poteter, purreløk, røkt kjøtt, røkt svineknoke, salt, Salt kjøtt, selleristenger, squash
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar