Lammesadel og koteletter i øl

Lam og øl – flott kombinasjon!

Ingredienser:

2 ss smør
2 ss rapsolje
4 lammekoteletter/lammesadel 500-750 g
rosmarin
salt
pepper
1 boks Guinness eller annet mørkt øl
750 g poteter
muskat
sennep
smør
melk

Ha olje og smør i en panne på medium sterk varme, og stek lammekotelettene til de er pent brune på begge sider.
Krydre med salt, pepper og rosmarin.

Slå over 1 dl med øl, og la dette koke inn.
Hell deretter en dl til og la det koke inn.
Fortsett å helle over øl – litt om gangen inntil alt ølet er brukt opp, og kotelettene er ferdige og mør. Det kjenner du når de løsner ved benet. Dette kan ta ca 45-60 minutter.

Da har du fått en fin fyldig saus. Skulle den bli for tykk kam du ha i litt vann.

Bruker du en lammesadel bruner du hele sadelen først på alle sider i en stekepenne eller smijernsgryte.
Deretter krydrer du med salt, pepper og rosmarin og setter gryten i ovnen. Du går frem på samme måte med å helle over øl – litt etter litt inntil sadelen er ferdig.

Server med potetmos.

Legg kotelettene på tallerkener og hell sausen over og anrett med potetmos.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

1 kommentar

1 Jens Petter { 12.11.11, Kl: 18:31 }

Så godt det ser ut! Vil gjerne pröve oppskriften.

Legg til en kommentar