Lammekoteletter i øl

Stekte lammekoteletter med hvitløk, rosmarin og fyldig saus av innkokt øl.

Ingredienser:

4 lammekoteletter
1 ss olje
1 ss smør
Mel
Salt
Pepper
2 hvitløkfedd, skjært i tynne skiver
Rosmarin
1 flaske mørkt maltrikt øl

Varm opp olje og smør i en stekepanne. Tørk av kotelettene med kjøkkenpapir, og vend dem i mel. Stek dem på begge sider til de er pent brune på begge sider på medium høy varme.

Skru opp varmen og hell i  ca 1 dl øl. Tilsett hvitløk, rosmarin, salt og pepper. La det koke opp og reduser deretter varmen. La ølet nesten koke helt inn før du heller i mer. La også dette koke nesten inn mens du snur kotelettene  pannen.

Slik fortsetter du med å helle i øl, litt om gangen og snu kotelettene, inntil du har brukt opp alt ølet.
Kotelettene vil bli mørkere og mørkere på farge etter hvert som du koker inn ølet.

Ølet vil danne en tykk saus. Pass på at det til slutt ikke steker tørt, men at du har saus igjen i pannen før du tar ut kotelettene etter ca 45 minutter.Skulle det være litt for tørt i pannen, tar du ut kotelettene, heller i litt vann mens du rører om, og lar det koke opp. Melet og stekerestene som er igjen i pannen vil gjøre sausen tykk.

Legg kotelettene på tallerkener og fordel sausen over.
‘Broccoli med ost’ smaker praktfullt til. For å se hvordan du lager dem, trykk her.


Stikkord:
, , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar