Kyllingfilet med sitronsaus

Prøv denne italienske klassikeren Kyllingfileter i mild sitronsaus – funker fint året rundt!

Ingredienser for 4:

2-3 kyllingbryst, skjært i ca 1 cm tykke skiver
1 sitron
mel
salt og pepper
buljong
vann
olje og smør
finhakket bladpersille

Fremgangsmåte:

Bank forsiktig kyllingfiletene så flate som du klarer, uten at det går hull på dem. Vend dem i mel, stek dem på middels varme i smør og olje i ca ½ minutt på hver side. Ta kyllingfilettene ut av pannen og sett dem tilside på et varmt fat.

Tilsett sitronsaften i den varme pannen og skrap løs fra bunnen. Deretter har du i ½ dl vann og 1 ts buljong som får putre til sausen begynner å tykne. Melet fra kyllingfileten gir konsistens og smak til sausen. Tilsett persille og legg kyllingfilettene i panne. Vend dem et par ganger slik at de trekker til seg saus.

Legg filettene på tallerken og hell resten av sausen over til slutt.

Serveres med de grønnsaker du liker. Det passer perfekt med gratinert blomkål


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar