Kveite med kaperssaus
Fisk er ikke bare en fredagsrett, det er fantastisk festmat! Og det gjør du så her….
Gjør det lettvint – kjøp kveiteskiver – en til hver hvis de er store.
Lag sausen først:
Til hvit saus (bechamel):
2 ss smør
2 ss hvetemel
1/2 l melk, oppvarmet
Salt
Hvit pepper
Malt muskat
2 ss kapers, finhakkes. noen kan være hele
Fremgangsmåte:
Lag bechamel på vanlig møte: Smelt smør og rør ut melet. La det putre på svak varme et par minutter slik at den rå melsmaken forsinner.
Tilsett melken litt etter litt, og rør kontinuerlig slik at det ikke klumper seg.
Når sausen er som tykk fløte smaker du til med salt, pepper, malt muskat og kapers.
Finn frem en fiskekasserolle
Damkok skivene i lettsaltet vann. Kok opp, skru ned varmen og la kveiteskivene trekke i ca 10 min.
Server skivene på varme tallerkener med saus og en gode grønnsaker til.
Himmel på jord!
Stikkord:
hvetemel, hvit pepper, jul, kapers, kveite, melk, muskat, salt, smor
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar