Kvæfjordkake – «Verdens beste»

Kvæfjordkake er 17. mai, det er sommer, det er jul, bursdag og lykkedag – alt på en gang. Kaken er deilig og den blir aller best om den får stå i fred et døgn før den serveres. Er du nøye på oppskriften, vil du lykkes og garantert gjøre lykke blant små og store kakemonser. Imponerer du ikke med denne kaken, så har du ikke invitert de rette gjestene.

Bunn:
150 gr sukker
150 gr smør
150 gr hvetemel
5 eggeplommer
4 ss melk
1 ts bakepulver

Fyll:
1 pakke romfyll
2,5 dl kremfløte

Topp:
5 eggehviter
200 gr sukker
hakkede mandler

Gjør slik:
Rør sukker og smør lett og luftig. Tilsett eggeplommer, hvetemel, melk og bakepulver. Kle en stor langpanne med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover.

Pisk eggehvitene og sukker til stivt skum. Bre denne marengsmassen over deigen i langpannen. Dryss over hakkede mandler. Sett kaken i ovn på 180 grader. Stek til marengstoppen er gylden. La kaken få avkjøles i langpannen.

Lag romfyll som angitt på pakningen og rør det forsiktig sammen med stivpisket kremfløte.

Når langpannekaken er avkjølt, deler du den i to like deler. Legg disse delene på hverandre med romkrem i mellom. Fyllet fordeles i et jevnt og tykt lag. Husk at mandelsidene / marengsen skal være opp.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

2 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar