Kokosmakroner
Det blir fort litt eggehviter til overs når Superkokken lager julekaker. Bruk eggehvitene! Lag marengs og lag kokosmakroner – begge deler er like enkelt. Her kommer min favorittoppskrift på kokosmakroner;
Ingredienser:
2-3 eggehviter
125 g sukker
150 g kokosmasse
Kokesjokolade – om du vil
Slik gjør du det:
Bland eggehviter, kokosmasse og sukker i en kasserolle. Start med eggehviter og sukker – varm det forsiktig opp og rør i blandingen. Deretter tilsetter du kokosmassen. Deigen skal være nokså tørr, og er den for fuktig tilsetter du litt mer kokosmasse. Sett deigen på platen med to teskjeer.
Stekes i ca 10 minutter på 180 grader – eller til du syns de er passe brune. Avkjøles på rist. Når kokosmakronene har blitt kalde, smører du på et lite lag med smeltet sjokolade (bare om du vil).
Stikkord:
eggehviter, jul, kokesjokolade, kokosmasse, sukker
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar